Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na měsíc říjen


Datum:

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu.

Nabídka rádia Proglas na měsíc říjen

Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.

Návštěva evropských poutních míst pokračuje první říjnový den v Notre Dame de Laus ve Francii. Vašimi průvodkyněmi se po 16. hodině stanou Marie Blažková a Božena Rejnušová.

„Historia Franciscana“ – to je téma relace Příběh z kraje, kterou na čtvrtek 7. října připravuje pražské studio Kristián. Františkán P. Petr Alkantara František Houška bude vyprávět pohnutou historii, která se odehrála v klášteře Panny Marie Sněžné v Praze 15. února roku 1611 při vpádu pasovských žoldnéřů do Čech. Pořad zároveň připomíná 400 let příchodu františkánů do Prahy. Poslouchejte ve 22 hodin na vlnách Radia Proglas. (Opakování poslouchejte 10. října v 1:05.)

Folklorní okénko nabídne v říjnu nahlédnutí do minulosti při vzpomínce na horňáckého sběratele Martina Zemana (13. října). Oslavovat budeme letošní jubilea dvou vsetínských rodáků a vynikajících zpěváků Jarmily Šulákové a Josefa Laži (20. října). Pořad pro milovníky lidových písní vysíláme každou středu za pět minut pět odpoledne.

Ve čtvrtek 14. října přinášíme ve 22 hodin relaci Dotýkání světla. Hostem Petra Polehly bude generální vikář královéhradecké diecéze P. Josef Socha. Dozvíte se více o jeho původním povolání houslisty, uměleckém životě i prožívání kněžství. (Repríza 17. října krátce po jedné hodině noční.)

O tom, že nikdy není pozdě, svědčí v relaci Křesťan a svět titulární biskup orejský Mons. Ladislav Hučko. V neděli 17. října od 17 hodin naslouchejte životnímu příběhu českého řeckokatolického biskupa. (Repríza ve středu 20. října ve 22.30.)

Týdeník Do života přinese v závěru měsíce svůj magazín s inspiracemi z kulturního a společenského života. V rubrice s pohledem do zahraničí se bude mluvit o českých vesnicích rumunského Banátu. V premiéře vysíláme 25. října v 16 hodin.

Příběhem z kraje se ve čtvrtek 28. října stane v deset večer vyprávění manželů Štantavých z Terezína. Jak se žije rodině s adoptovanými dětmi zjišťovala redaktorka Marina Koscelniková. (Reprízu přináší Proglas 31. října v 1:05.)


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...