Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

FOTOGALERIE: Jaro a léto ve znamení biřmování


Datum:

V neděli 23. června biskup Jan Vokál uděloval svátost biřmování v Polici nad Metují. Již předtím na desítce míst po celé diecézi, třeba ve Vilémově.

FOTOGALERIE: Jaro a léto ve znamení biřmování

 

Diář biskupů se v období okolo svatodušních svátků každoročně plní termíny a farnostmi, kde udělují svátost biřmování. Letos, kdy prožíváme Rok víry, je zájem o přijetí této svátost větší než obvykle. Tuto svátost už přijalo v diecézi několik set mladých lidí, jen o jednom z květnových víkendů jich bylo sedmdesát.  

 

Biřmování patří spolu s křtem a eucharistií k tak zvaným iniciačním svátostem. Člověk je skrze ně uváděn do křesťanského života. 

 

Ačkoliv je každá svátost především dílem Boží milosti, je třeba se na její přijetí dobře připravit. Je důležité, aby příprava biřmovanců byla nejen vzdělávací, ale aby umožnila též navázat hlubší vztah s Bohem a s křesťanskými vrstevníky, najít své místo ve farnosti a osvojit si křesťanský životní styl, do kterého patří duch služby a přátelství a vydávání svědectví o své víře.

 

Důležitost navázání vztahu s vrstevníky potvrzuje i Marian Lewicki, děkan z Police nad Metují: „Na začátku se kandidáti ani vzájemně neznali, nyní po několika měsících společné přípravy a tedy i společných zážitků tvoří živé společenství, které je schopné šířit víru dál.“

 

Biřmování se uděluje obvykle křesťanům ve středoškolském věku, kandidát však může být mladší i starší.

 

AUTOR: Luděk Bárta

 

Fotogalerii naleznete zde

Fotogalerii z biřmování ve Vilémově naleznete zde.  


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.