Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hora Matky Boží u Králík ožívá. Vrací se tam kněz, pravidelné bohoslužby i poutě


Datum:

Poutní místo, které v poslední době skomíralo, se znovu stane jedním z duchovních center diecéze. Biskup Jan Vokál tam jmenoval zvláštního delegáta.

Hora Matky Boží u Králík ožívá. Vrací se tam kněz, pravidelné bohoslužby i poutě

 

Více než rok se na Hoře Matky Boží v Králíkách nesloužily pravidelné bohoslužby. Od léta se to změní. Kostel a klášter, které dosud spravoval řád redemptoristů, převzala hradecká diecéze. A ta má s mariánským poutním místem velké plány.

 

Nejenže se tam vrací duchovní správa a poutě, ale v budoucnu místo oživí i další pastorační aktivity. Znovu by se tak mělo stát jedním z významných duchovních center diecéze. 

 

Biskup Jan Vokál s tímto záměrem posílá na Horu Matky Boží jednoho ze svých nejbližších spolupracovníků, dosavadního biskupského vikáře pro pastoraci a církevní školství P. Karla Moravce.

 

Nově jmenovaný biskupský delegát a rektor oficiálně převezme správu kostela od provinciála redemptoristů při mši svaté v neděli 28. července 2013 v 10:00 hodin. Od toho dne budou v poutním kostele pravidelné bohoslužby.

 

V neděli 18. srpna v 10:00 hodin pak nové uspořádání slavnostně stvrdí diecézní biskup Jan Vokál, který bude na Hoře Matky Boží sloužit Mši svatou při obnovené hlavní pouti.

 

(ps)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.