Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Fotogalerie: Biskup Jan Vokál navštívil Bystré u Poličky


Datum:

V Domově pro seniory vysvětil nově vybavenou kapli.

Fotogalerie: Biskup Jan Vokál navštívil Bystré u Poličky

Ve čtvrtek 27. června navštívil Domov pro seniory v Bystrém diecézní biskup královéhradecké diecéze, Mons. Jan Vokál. Vysvětil zde nově vybavenou kapli, která bude sloužit obyvatelům domova k tomu, aby mohli slavit bohoslužby a měli důstojné místo pro modlitbu a rozjímání. Domov pro seniory v Bystrém s kapacitou 67 obyvatel postavil a provozuje Svazek obcí AZASS, který má sídlo v Poličce a provozuje dále v areálu bývalé nemocnice ještě jeden Domov důchodců, Léčebnu dlouhodobě nemocných a další čtyři sociální služby. Dá se tedy říci, že 27 obcí ve svazku s názvem AZASS  je velmi důsledně zaměřeno na péči o seniory a nemocné.

Kaple byla vybavena díky realizaci projektu s názvem „Volný čas a duchovní život seniorů“, který je financován prostřednictvím MAS Sdružení pro rozvoj Poličska, z Programu rozvoje venkova.

Vysvěcení kaple se účastnili věřící z Bystrého a okolních obcí a farář Ondřej Ruml, kazatel Českobratrské Církve Evangelické v Rovečném, který má v domově kazatelskou stanici. Otec biskup sloužil Mši svatou, navštívil klienty zařízení v jejich pokojích a pohovořil s personálem. Mše svatá i celá návštěva obdařila velkou radostí a duchovní potěchou všechny, kteří byli přítomni a byla velkým pozitivním impulzem pro obyvatele, ale i vedení a zaměstnance domova.

Jiřina Leinweberová

vedoucí Domova pro seniory v Bystrém

Fotogalerie zde.


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.