Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Prohlubte si o sobotách náboženské vzdělání. Univerzita vypisuje druhé kolo přijímaček


Datum:

Diecézní teologický institut upozorňuje, že hradecká pedagogická fakulta vypisuje druhé kolo přijímacích zkoušek na obor Náboženská výchova.

Prohlubte si o sobotách náboženské vzdělání. Univerzita vypisuje druhé kolo přijímaček

 

Tříleté studium má formu kombinovaného (tzv. dálkového) studia a výuka probíhá hlavně o sobotách. Studium je vhodné především pro katechety, pastorační asistenty a moderátory či animátory různých pastoračních aktivit. Obor je realizován Katedrou kulturních a náboženských studií PdF UHK v součinnosti s Biskupstvím královéhradeckým (Diecézním teologickým institutem). Významnou část vyučujících tvoří kněží královéhradecké diecéze.

 

Absolvování bc. studia zprostředkovává odbornou znalost základů katolické teologie pro pedagogické a katechetické působení a schopnost samostatné tvůrčí činnosti v oblasti katechetického či nábožensko-pedagogického působení. Je dostačující pro rozšíření odborné kvalifikace k výuce předmětu náboženství. K samostatnému získání této odborné kvalifikace dostačuje bc. studium v kombinaci s následným magisterským studiem (např. na KTF UK).

 

Přijímací zkouška proběhne ve formě pohovoru, který bude zaměřen na tyto oblasti: a) motivace ke studiu, důvody výběru studijního programu specializace v pedagogice – obor náboženská výchova; b) předpoklady ke studiu, přehled v odborné teologické, pedagogické, psychologické a filosofické literatuře, znalost terminologie. Doporučujeme uchazečům, aby si na přijímací pohovor s sebou vzali písemné doporučení ke studiu vystavené duchovním správcem.

 

Dále upozorňujeme příp. zájemce o prezenční (tzv. denní) studium kultury na možnost hlásit se do druhého kola přijímacích zkoušek pro tříletý bakalářský obor Transkulturní komunikace (Studijní program: Specializace v pedagogice). Obor seznamuje zejména s teorií kultury a s ideovými, náboženskými či etickými východisky možného dialogu napříč hranicemi jednotlivých kultur.

 

Uchazeči o studium obou výše zmíněných oborů se mohou hlásit do 15. 8. 2013 přímo na adrese Pedagogické fakulty UHK v Hradci Králové.

 

Základní informace k přijímacímu řízení jsou k dispozici na:

 

http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/prijimaci-rizeni/pedagogicka-fakulta/Stranky/2-kolo-prijimaciho-rizeni.aspx

 

http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/prijimaci-rizeni/pedagogicka-fakulta/zakladni-informace/Stranky/default.aspx

 

Podrobnější informace o tematické náplni oborů či obsahu přijímacího pohovoru poskytne Jan Hojda, Th.D. (jan.hojda [at] uhk.cz (jan[dot]hojda[at]uhk[dot]cz); hojda [at] bihk.cz (hojda[at]bihk[dot]cz); tel. 495 063 428).


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.