Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jilemnici oživují Krakonošovy letní podvečery


Datum:

Krkonošské muzeum v Jilemnici Vás v souvislosti s Krakonošovými letními podvečery zve na výstavy a rozšířené prohlídky.

Jilemnici oživují Krakonošovy letní podvečery

Turistická sezóna je na Jilemnicku v plném proudu a pracovníci Krkonošského muzea nabízejí plno akcí navíc. Kromě stálé expozice můžete navštívit hned tři výstavy.

První, nazvaná Kdo si hraje, nezlobí, přibližuje svět historických i současných hraček. Pokud by se náhodou vaše děti při prohlížení exponátů začaly nudit, mohou si do sytosti pohrát se stavebnicemi v dětském koutku.

Jiří Šlitr – kresby z divadla Semafor, Rudolf Mejsnar – kresby a malby z Provance je druhou výstavou výtvarného díla podkrkonošských rodáků. Zatímco Rudolf Mejsnar je zavedeným výtvarníkem, Jiří Šlitr proslul spíše jako hudebník a herec. Cyklus jeho kreseb nabízí nový pohled do jeho uměleckého nitra.  

Pánové a jistě i dámy v letních měsících ocení výstavu Kde je pivo, tam je živo, která přiblíží historii vaření piva s přihlédnutím k dějinám jilemnického pivovaru.

Ve středu 17. července se můžete od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin vydat na rozšířené prohlídky – mimo muzejních expozic je možno s průvodcem navštívit kostel svatého Vavřince a Zvědavou uličku. Ve 20.30 se zámeckém nádvoří (v případě nepříznivého počasí Erbovní sál muzea) koná koncert Pocta Janu hraběti Harrachovi. Po skončení koncertu se uskuteční noční prohlídky všech muzejních expozic. Připraveno je i milé překvapení. Rozšířená prohlídka ve stejném rozsahu se uskuteční také v pátek 19. července od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin.

(lb) 


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.