Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Oslavy svátku sv. Jakuba v Kutné Hoře navštíví P. Prokop Siostrzonek


Datum:

Farnost u kostela sv. Jakuba v Kutné Hoře pořádá o víkendu 27. - 28. 7. poutní slavnost k poctě svého patrona.

Oslavy svátku sv. Jakuba v Kutné Hoře navštíví P. Prokop Siostrzonek

Zahajovacího koncertu se tentokrát ujmou špičkový český saxofonista Roman Fojtíček a kutnohorský rezidentní varhaník Michal Hanuš. Další živou hudbu nabídne Bohumil Dvořák a jeho B. B. Swing. V prostorách běžně nepřístupného arciděkanství bude v neděli otevřena malá výstava. Návštěvníkům bude rovněž zdarma přístupný kostel sv. Jakuba, pod jehož klenbami bude připraven odpolední program pro děti. Pod lípou u kostela se bude podávat domácí občerstvení, na několik desítek minut se prostor stane také dějištěm pohádkového příběhu o Pinocchiovi. Dospělí budou mít možnost besedovat s převorem břevnovského kláštera, P. Prokopem Siostrzonkem, o benediktinské spiritualitě v dnešním světě. Celá oslava bude zakončena zpívanou modlitbou v chrámu sv. Jakuba.

Vrcholem celé oslavy bude ovšem slavnostní bohoslužba v neděli dopoledne, kterou bude sloužit P. Prokop Siostrzonek a kterou svým zpěvem doprovodí smíšený pěvecký sbor Salvátor z Chrudimi. Během této mše a v průběhu celé oslavy vůbec budeme obzvlášť myslet na ty, kdo byli pokřtěni v kutnohorském kostele sv. Jakuba. Pro ně platí na mši svatou zvláštní pozvání, protože během ní si budou moci svůj křest připomenout. Kromě toho mohou do kostela sv. Jakuba přijít také v neděli mezi 15. a 16. hodinou, kdy se budou moci u „své“ křtitelnice setkat s P. Janem Uhlířem a požádat jej o modlitbu a požehnání.

Na bohatý kulturní a duchovní program je již čtvrtým rokem zvána široká veřejnost.

Kateřina Telecká

www.khfarnost.cz
 

program


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.