Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zkuste netradiční výlet


Datum:

V kostele sv. Bartoloměje v Semaníně na Českotřebovsku vznikla expozice přibližující historii obce a farnosti.

Zkuste netradiční výlet

V letních měsících ji doplňuje výstava fotografií Jana Smoly. Návštěvníci mohou kromě prohlídky kostela s krásnou renesanční zvonicí podniknout procházku do okolí po síti originálních naučných stezek. Ty spojují ta nejhezčí přírodní stanoviště – studánky, vyhlídky, malebné vzrostlé stromy a lesní zákoutí, skalky, naleziště vzácných rostlin a živočichů. Začleňují do sebe jak drobnou sakrální architekturu – lesní kapličku, smírčí kříž, pomníčky nešťastných událostí, tak drobnou profánní architekturu typu historických hraničních kamenů a opuštěných těžebních štol.

Na pozemku bývalé fary v Semaníně nově přibylo pstruhové jezírko a občerstvovací sklípek. Nejen turisté si tak mohou přímo na pozemku rozdělat oheň a na něm opéct vlastnoručně chyceného pstruha, k tomu si vybrat vychlazené pití dle svého gusta a mezitím nechat vyběhat děti na místní zahradě, nebo jim dopřát tvoření z hlíny. 

Otevřeno je shodně s kostelní expozicí o prázdninových víkendech – pátky 13.00–17.00 hod. soboty a neděle 9.00–17.00 hod., jinak po domluvě (tel.: 608 731 830, e-mail: prosemanin [at] seznam.cz (prosemanin[at]seznam[dot]cz) ), případně je možné na místě zkusit zazvonit na zvonek bývalé fary.

(lb) 


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.