Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel P. Zdislav Josef Falta


Datum:

člen Řádu menších bratří kapucínů. Spolubratři i věřící se s ním rozloučí v pátek 16. srpna 2013 v Praze.

Zemřel P. Zdislav Josef Falta

P. Zdislav Josef Falta zemřel ve věku 88 let v sobotu 10. srpna 2013. Za jeho život poděkujeme a do rukou Nejvyššího Pána ho svěříme při mši svaté v klášterním kostele Panny Marie Andělské, v Praze na Loretánském náměstí, dne 16. srpna v 10 hodin. Poté bude jeho tělo uloženo do kapucínského hrobu na břevnovském hřbitově.

P. Zdislav Josef Falta se narodil 29. července 1925 v Hradci Králové. 29. června 1949 přijal kněžské svěcení v Hradci Králové. Primiční mši svatou sloužil v Opočně. Před svým odchodem do Prahy k řádů kapucínů působil v Chotěboři, Šlapanově, Štokách, Polné, Ostružně, Samšině, Golčově Jeníkově, Herálci, Skále a Úsobí.

Od 1. března 1995 byl ustanoven duchovním správcem kostela Panny Marie Andělské a kostela Narození Páně s Loretánskou kaplí na Hradčanech. Dne 1. října 1997 byl uvolněn z funkce a ustanoven výpomocným duchovním tamtéž. Od roku 2000 pobýval v Charitním domově ve Staré Boleslavi.

„Až procitnu, Hospodine, nasytím se pohledem na tebe!“ (Žalm 17,15)

 

parte


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.