Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup vyráží s bohoslovci do Fatimy


Datum:

Na prázdninovou pouť se vydá 19 seminaristů z hradecké diecéze, biskup Jan Vokál i oba generální vikáři.

Biskup vyráží s bohoslovci do Fatimy

 

V pátek 23. srpna odletí bohoslovci z královéhradecké diecéze na pouť do portugalské Fatimy. Na cestě je doprovodí biskup Jan Vokál, pomocný biskup - generální vikář Josef Kajnek a generální vikář Josef Socha. Všichni tak budou mít příležitost v úzkém kruhu navštívit jedno z nejvýznamnějších poutních míst na světě.

 

Mezi devatenácti bohoslovci bude i pět nováčků, kteří teprve v září nastoupí do olomouckého konviktu. 

 

Hlavním cílem pětidenní pouti je Kaple Zjevení ve Fatimě, postavená na místě, kde se v první polovině dvacátého století několikrát zjevila Panna Maria dětem. Církev tato zjevení oficiálně uznala a děti byly papežem Janem Pavlem II. blahořečeny.

 

Hradečtí seminaristé se přímo v kapli zúčastní dvou Mší svatých a každodenních mezinárodních růžencových procesí. Kromě toho v Portugalsku navštíví také třeba rodné domy svědků zjevení, klášter sv. Jeronýma v Lisabonu či kostel Santarém, kde se událo několik eucharistických zázraků. V sobotu v poledne poutníky přijme místní biskup Antonio Marto.

Cestu připravilo poutní centrum hradeckého biskupství, Českomoravská Fatima Koclířov a Libor Havlík z hnutí Kolpingovo dílo.

 

(ps)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.