Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poslední srpnový den bude v Chocni patřit misiím. Zdejší farnost hostí Misijní den


Datum:

Členové misijních klubek, ale také ostatní děti z celé diecéze jsou zvány k účasti na letošním Misijním dnu. Ten se koná 31. srpna v Chocni.

Poslední srpnový den bude v Chocni patřit misiím. Zdejší farnost hostí Misijní den

Podle slov diecézní ředitelky Papežských misijních děl Bronislavy Halbrštátové se jedná o setkání dětí převážně z misijních klubek. Děti mají příležitost společně strávit jeden den a formou her se seznámit s misijní činností církve. Zároveň poznají mnohdy nelehký život svých vrstevníků v exotických zemích, kde misionáři působí.

Program dne začne v 10 hodin v kostele sv. Františka Serafínského. Děti shlédnou nový dokumentární film Oázy Perlového Ostrova přibližující život sirotků na Srí Lance. Právě této zemi se bude celý program věnovat. Mezi jiným čeká na účastníky výtvarná činnost, zpívání a spousta her. Odpoledne bude od 15 hodin sloužena mše svatá s obřadem přijetí nových členů do Papežského misijního díla dětí a závěrečným požehnáním do nadcházejícího školního roku.

Po celou dobu setkání se bude v kostele konat Misijní jarmark s nabídkou misijních materiálů a nových Misijních kalendářů 2014 Srí Lanka.

(lb)

Pozvánku naleznete zde


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.