Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup s hradeckými bohoslovci na pouti ve Fatimě - NOVÉ FOTKY


Datum:

Bohoslovce z královéhradecké diecéze na pouti doprovází biskup Jan Vokál, pomocný biskup - generální vikář Josef Kajnek a generální vikář Josef Socha.

Biskup s hradeckými bohoslovci na pouti ve Fatimě - NOVÉ FOTKY

 

Hlavním cílem pětidenní pouti je Kaple Zjevení ve Fatimě, postavená na místě, kde se v první polovině dvacátého století několikrát zjevila Panna Maria dětem. Církev tato zjevení oficiálně uznala a děti byly papežem Janem Pavlem II. blahořečeny.

 
Fotogalerie zde.

(Foto: Hana Frančáková)

Bohoslovci se vydali na prázdninovou pouť v pátek 23. srpna. Na cestě je kromě diecézního biskupa Jana Vokála doprovází také pomocný biskup Josef Kajnek a generální vikář Josef Socha.

 

Mezi poutníky je i pět nováčků, kteří teprve v září nastoupí do olomouckého konviktu.

 

Hradečtí seminaristé navštívili také třeba rodné domy svědků zjevení, klášter sv. Jeronýma v Lisabonu či kostel Santarém, kde se událo několik eucharistických zázraků. V sobotu v poledne je přijal místní biskup Antonio Marto.

 

Během pouti přijali dva bohoslovci - Jan Pitřinec a Zdeněk Sedlák - službu lektorátu, jeden z pravidelných předstupňů jáhenského svěcení.


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.