Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

GALERIE: Do diecézních škol se vrátili žáci


Datum:

Stejně jako tisícům jiných dětí začal v pondělí školní rok i těm z církevních škol. Podívejte se, jak začátek prožívaly na biskupské základní škole v Hradci.

GALERIE: Do diecézních škol se vrátili žáci

 

Žáci Základní a mateřské školy Jana Pavla II. v Hradci Králové se po krátkém přivítání v budově školy vydali na Mši svatou v katedrále Svatého Ducha. Sloužil ji P. Karel Moravec společně se spirituálem školy P. Janem Šlégrem. Mezi staršími žáky nechyběly ani dvě třídy prvňáčků a jejich rodičů, kteří si nenechali ujít jejich slavnostní den. Ač se v očích malých dětí mísilo očekávání a lehká nervozita, bylo vidět, že se na budoucí dny přece jen těší.  

 

Každého z nich přivítal ředitel školy Jiří Vojáček a svěřil ho do "opatrovnictví" staršího kamaráda. Zároveň dětem i rodičům představil posily pedagogického sboru a novinky, se kterými mohou letos počítat. Jedná se především o zřízení školního klubu. Ten bude k dispozici především starším žákům a naleznou v něm řadu zajímavých aktivit.

 

Do církevních škol královéhradecké diecéze nastoupilo více než 1 200 studentů.

 

Fotogalerii naleznete zde.

 

(lb)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.