Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kyrgyzstán – země nebeských hor


Datum:

P. Jan Linhart, biskupský vikář pro pastoraci, bude přednášet o své cestě do Kyrgyzstánu. Akce se koná v Novém Adalbertinu ve čtvrtek 26. září.

Kyrgyzstán – země nebeských hor

Páter Jan Linhart už od dětství toužil po dalekých zemí a tento sen mu vyplnil. Podle jeho vlastních slov ho lákají spíše ty zapadlé kouty planety, kam běžní turisté moc nejezdí. Cestuje za krásnou přírodou, zajímavými lidmi a rád poznává život v zemích se starou křesťanskou tradicí.

Zároveň patří k jeho zálibám fotografie a práce na počítači. Spojením všech zálib pak vznikají cestopisné prezentace, které zachycují obrazem, slovem i doprovodnou hudbou jeho zážitky z cest.

Jako první k prezentaci v Hradci Králové vybral pásmo o poměrně neznámém středoasijském státu – Kyrgyzstánu. Společně s ním se budete moci vypravit do pohoří Ťan Šan, rezervací Sary-Čelek a Ala-Arča nebo k jezeru Issyk-Kul. Zároveň poznáte starodávná města Biškek, Oš či Džalalabad. Země, kde se můžete na každém kroku potkat se sovětskou minulostí i prastarými tradicemi kočovníků, Vás jistě zaujme.

Jste zváni do „Katakomb“ v Novém Adalbertinu na Velkém náměstí v Hradci Králové dne 26. září od 19 hodin.

(lb) 


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.