Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Karmelitánského knihkupectví


Datum:

L. Kubíček „Vůle Boží - zbožná fráze?“; B. Svoboda: „Víra je můj pevný hrad“.

Nabídka Karmelitánského knihkupectví

Karmelitánské  nakladatelství F. F. Procházky 101, 509 01 Nová Paka, tel.: 493 721 967, e-mail : nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz) nabízí knihu:

L. Kubíček „Vůle Boží - zbožná fráze?“
Své krédo „Radost mi působí konat Tvou vůli“ zde autor dokumentuje na příbězích vlastního života. Čtenář si může připomenout osobnost zavražděného kněze a lékaře a přijmout jeho poselství.
„Otec Ladislav napsal celkem čtyři knížky - dvě v minulosti a dvě těsně před smrtí. Všechny jsou útlé, ale hutné. „Život - největší umělecké dílo“ a „Velké tajemství - manželství jako umělecké dílo“ vycházejí od poloviny devadesátých let opakovaně. Třetí knížku „Vůle Boží - zbožná fráze?“.... Čtvrtá „O svobodě“ zázrakem zachráněná z plamenů by měla s Boží pomocí vyjít co nejdříve. Dva dny před svou smrtí otec Ladislav své literární aktivity okomentoval: „Vím, že jsem to měl napsat, tak jsem to napsal. Tím končím. Nic dalšího už nenapíši.“ Knížky sice osobní kontakt nahradit nemohou, ale to nejpodstatnější
z hlavních oblastí, jimž se jako lékař a kněz intenzivně věnoval, v nich zachyceno je. A učme se číst mezi řádky - řekl by nám. Byl velmi skromný a pokorný a rozhodně neměl žádné spisovatelské ambice. Pouze mu šlo o věc.
O Boží věc. Šlo mu o duše, o ty především. Jim byly a jsou jeho knížky určeny.“
z předmluvy Marie Svatošové

B. Svoboda: „Víra je můj pevný hrad“
Rozhovory s arcibiskupem Karlem Otčenáškem a jeho přáteli

Autor představuje formou rozhovorů arcibiskupa Karla Otčenášeka, nejvýznamnější postavu českého katolicismu druhé poloviny minulého století. Jeho dětství, studium, biskupské poslání, vězení, ale také teologické práce. Síla jeho osobnosti zaujme i toho, kdo je mu životní zkušeností a způsobem myšlení vzdálen.

Těšíme se na Vaši návštěvu knihkupectví.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...