Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál ve Svaté Zemi připravoval podzimní Národní pouť


Datum:

V místech, odkud víra přišla, Češi završí celosvětový Rok víry. O detailech pouti v Izraeli jedná hradecký biskup.

Biskup Jan Vokál ve Svaté Zemi připravoval podzimní Národní pouť

 

Biskup Jan Vokál odletěl na několik dní do Svaté Země v rámci příprav velké podzimní Národní pouti. Při své cestě se setká mimo jiné s latinským patriarchou jeruzalémským Mons. Fouadem Twalem. Bude se podílet také na výběru konkrétních míst pro hlavní bohoslužby.

Na Národní pouť do Svaté země se stovky českých věřících spolu s většinou biskupů vydají na začátku listopadu. Organizaci zaštiťuje poutní centrum hradeckého biskupství.

Všechny skupiny poutníků se setkají  při třech velkých bohoslužbách v pátek 8. listopadu na Hoře Blahoslavenství, v sobotu 9. listopadu v Betlémě a v neděli 10. listopadu v Jeruzalémě.

 

"V Galileji kolem Hory blahoslavenství se udála velká část Ježíšova působení – právě tam byl udělen primát Petrův, Kristus tam apoštoly učil modlit se Otče náš a zjevil jim velkou část svého učení. Druhá společná mše svatá bude u Betléma na Poli pastýřů, kde anděl pastýřům oznámil Kristovo narození, a poslední v Jeruzalémě, kde byl Kristus umučen a vstal z mrtvých," vysvětlil biskup Jan Vokál

Rozhovor s biskupem Janem Vokálem o přípravách pouti čtěte zde

Více informací o pouti zde

(ps)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.