Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na listopad


Datum:

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu.

Nabídka rádia Proglas na listopad

Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.


Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).
 

Přátelství je, když.... Tak nazvala svoji Noční linku s datem 1. listopadu Lucie Endlicherová. Od 23. hodiny můžete společně s ní přemýšlet o přátelích, kteří vás inspirují i o chvílích, které mohou být v takovém vztahu bolavé či zlomové.

Vesmírné turistice, komerčním vesmírným letům a soukromým astronautům budou patřit listopadové Kosmické procházky. Ve středu 3. listopadu od 22 hodin (nebo v repríze
8. listopadu od 9:30) se dozvíte odpověď na otázku: Co člověk potřebuje k uskutečnění letu do vesmíru?
Za mikrofon usedne přední český odborník na kosmonautiku Tomáš Přibyl.

Do mariánské svatyně v Altötingu vedou kroky cyklu Poutní místa Evropy v pátek 5. listopadu v 16 hodin. Hostitelkou je Marie Blažková, průvodkyní Božena Rejnušová.

Relace Dotýkání světla se v pondělí 8. listopadu věnuje modlitbě. Co je to vlastně modlitba? Jak se modlit? Jde o formu komunikace? A umíme vůbec komunikovat? Po desáté hodině večerní můžete společně s přizvanými teology hledat cestu k modlitbě jako rozhovoru s Bohem.

Ve čtvrtek 11. listopadu poslouchejte pořad studia Vojtěch nazvaný Kterak svatý Kliment do Hradce přišel. Papež Kliment I. je hlavním patronem královéhradecké diecéze – jednou z nejpamátnějších staveb města je kaple, zasvěcená právě tomuto světci. Do hlubin historie vás chce
po 22. hodině zavést Petr Polehla.

Poslední dvě listopadová Folklorní okénka se vrátí k oslavám 50. výročí založení Vojenského uměleckého souboru Ondráš. Proglas nabídne záznam koncertu „Z Čech až na konec světa aneb Všude dobře, doma nejlépe“, který se uskutečnil na konci září v Brně. Pořady začínají 17. a 24. listopadu vždy za pět pět odpoledne.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...