Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

První poutníci odlétají do Izraele už v neděli


Datum:

Na Národní pouť do Svaté Země se registrovalo více než tisíc účastníků.

První poutníci odlétají do Izraele už v neděli

 

 

Velká Národní pouť do Svaté Země pomalu začíná. První poutníci odlétají do Tel Avivu se čtyřmi hlavními cestovními kancelářemi již tuto neděli 3. listopadu. Další skupiny se k nim budou připojovat postupně každý den až do čtvrtka 7. listopadu, kdy z letiště Václava Havla odletí největší, čtyřsetčlenná skupina včetně většiny biskupů.

 

Pouť do Izraele ke konci letošního Roku víry navrhl královéhradecký biskup Jan Vokál, nad její organizací bdí poutní centrum hradeckého biskupství.

 

Během tří hlavních dnů národní pouti se všichni poutníci sejdou při bohoslužbách na Hoře Blahoslavenství v pátek 8.11., v sobotu 9.11. na Poli Pastýřů v Betlémě a v neděli 10. 11. v Jeruzalémě pod Golgotou v chrámu sv. Anny (vždy v poledne, tedy v 11.00 hodin českého času, přímé přenosy můžete sledovat na televizi Noe).

 

Delegaci biskupů přijme jeruzalémské ministerstvo turismu, setkají se také s latinským patriarchou Jeruzaléma, biskupem Fouadem Twalem, starostkou Betléma i s arabskými křesťany.

 

Celkový počet registrovaných poutníků z Česka přesáhl číslo tisíc. Mezi účastníky pouti bude také schola mladých z Kolpingovy školy ve Ždáru nad Sázavou a skupina mladých ze Svatocecilské jednoty v Ústí nad Orlicí, kteří budou doprovázet liturgii při hlavních bohoslužbách zpěvem a hudebním doprovodem.

 

Poutní brožura, kterou budou poutníci dostávat, je k dispozici i pro ty, kteří budou pouť sledovat nadálku. Najdete ji zde

 

Webové stránky pouti: www.narodnipoutdosvatezeme.cz

 

(Autor: Poutní centrum Biskupství královéhradeckého)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.