Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ředitelé církevních škol se sejdou v Hradci


Datum:

Každoroční Konference ředitelů církevních škol z celého Česka se letos koná v hlavním městě hradecké diecéze. Zahájí ji biskup Josef Kajnek.

Ředitelé církevních škol se sejdou v Hradci

 

150 zástupců církevních škol - katolických i jiných církví - přijede ve čtvrtek 14. listopadu na dvoudenní konferenci do Hradce Králové. Mezi přítomnými budou nejen ředitelé, ale i zástupci zřizovatelů a spirituálové škol.

 

O aktuálních problémech českého školství promluví náměstek ministra Jindřich Fryč. O zkušenosti z Francie se podělí Francois David, ředitel katolické organizace Notre Dame-Jeanne d’Arc Ecole–Collège sdružující pod sebou mateřské a základní školy, lycea a nově i zdravotnické a integrované střední školy. Francois David má zároveň na starost vzdělávání ředitelů všech francouzských katolických škol.

 

Na konferenci bude také představen Program pro podporu nadaných žáků a studentů American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies. S přednáškou o úloze církevního školství vystoupí generální sekretář České biskupské konference Mons. Tomáš Holub. Součástí programu bude mše svatá i ekumenická bohoslužba. V úvodu účastníky pozdraví pomocný hradecký biskup Josef Kajnek.

 

V České republice funguje 24 mateřských a 23 základních škol, 19 gymnázií, 12 SOŠ, 1 konzervatoř a 5 VOŠ zřizovaných katolickou církví. Ta zřizuje také 17 dalších školských zařízení (SVČ, dětské domovy, domovy mládeže). 

 

Královéhradecká diecéze má tři církevní gymnázia v Hradci Králové, v Kutné Hoře a ve Skutči, dvě základní školy a dvě školy mateřské.  

 

František Jemelka


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.