Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál zastupuje Česko na setkání evropských biskupů v Bruselu


Datum:

Plenární zasedání komise biskupských konferencí EU se zabývá problémy imigrantů, k jejichž řešení vyzývá Svatý otec František.

Biskup Jan Vokál zastupuje Česko na setkání evropských biskupů v Bruselu

 

Komise biskupů ze států Evropské unie, které předsedá německý kardinál Reinhard Marx, se ve středu 13. listopadu sešla na třídenním jednání v Bruselu. Českou biskupskou konferenci jako stálý delegát zastupuje královéhradecký biskup Jan Vokál.

 

Hlavním tématem zasedání je tentokrát migrace a integrace, biskupové budou jednat o ryze "bruselských" tématech jako Evropa v pohybu, udělování politických azylů a možnostech, jak církev může přispět k řešení s tím spojených problémů.

 

Biskup Jan Vokál byl českým delegátem pro COMECE (Comission of the Bishops' Conferences of the European Community) jmenován letos v létě. Úkol převzal od litoměřického biskupa Jana Baxanta.

 

Téma migrace a uprchlíků v poslední době velmi akcentuje Svatý otec František, který nedávno navštívil jeden ze symbolů těchto jevů - italský ostrov Lampedusa. Nabádal tam právě k tomu, aby se křesťané zapojili do pomoci uprchlíkům.

 

(ps)


Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.