Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Stálá výstava Cesty a proměny Bible


Datum:

Výstava sleduje vznik Bible od jejích nejstarších hebrejských rukopisů ze 6. stol. před Kristem až po vznik kánonu Starého a Nového zákona ve 4. stol. po Kristu.

Stálá výstava Cesty a proměny Bible

Ve středu 8. prosince 2004 v 16 hod. proběhne v Domu Bible v Praze 8 - Kobylisích v Náhorní ul. č. 12 slavnostní otevření stálé výstavní expozice Cesty a proměny Bible.


Druhá část výstavy je věnována vzniku nejstaršího překladu Bible do slovanského jazyka v 9. stol. po Kristu přes rukopisy starých českých Biblí, prvních tištěných Biblí v českém jazyce až po současné nové překlady.


Hlavní část výstavy je představena na 37 panelech v různém provedení. Vedle toho jsou zde vystaveny i kopie některých nejstarších rukopisů Bible.

Výstava je určena širokému spektru návštěvníků, proto je daná problematika prezentována z populárně - vědeckého hlediska. Teologický výklad je záměrně opomenut. Cílem České biblické společnosti je prostřednictvím této výstavy podal přehled o základních etapách vzniku a šíření tohoto unikátního díla a poukázat na jeho zásadní význam ve středověké evropské vzdělanosti. Zvláštní pozornost je věnována významu Bible v dějinách české kultury a jejímu vlivu na kulturu ostatních slovanských národů.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...