Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Popeleční středa na Radiu Proglas


Datum:

Popeleční středa na Radiu Proglas

Program Radia Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami - Drahlína; 97,9 FM z Ještědu; 105,7 FM z Uherského Brodu a 107,5 FM z Brna a Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší republiky, naladit prostřednictvím internetu nebo skrze satelit.
Chcete-li znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas http://www.proglas.cz/.

 

Přímý přenos mše z kostela sv. Augustina v Brně bude zahájen 9. 2. v 18:00 hodin.

Na prahu postní doby, o Popeleční středě, nabízí Radio Proglas program podporující rozjímání. V celém dni bude více než kdy jindy zastoupena klasická duchovní hudba: v polední "Hudební siestě" naladíme Requiem a Chrámovou sonátu D-dur Wolfganga Amadea Mozarta.
V 16.55 hodin se rozezní díla, která zkomponoval Jacobus Handl-Galus: výběr z Nářku proroka Jeremiáše a Miserere mei Dominus.
Večer od 19. hodiny a 15. minuty zazní Pláč proroka Jeremiáše Thomase Tallise a Stabat Mater Giovanniho Pierluigi da Palestriny. V těchto večerních chvílích naladíme také pásmo duchovní poezie.
Duchovní hudba bude provázet i noční čas od půl jedenácté, a to výběr z hudebních exegezí Heinricha Schütze.
Od půl dvanácté Proglas uvede skladby Orlanda Lassa.

V 15.00 hodin jsou posluchači zváni k modlitbě Křížové cesty.
Na 16. hodinu je zařazen pořad s titulkem Jsi prach a v prach se obrátíš Co znamenají tato slova pro život dnešního člověka? Umíme se postit? Kateřina Rózsová se bude ptát profesora Pavla Ambrose z Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
V 18.00 hodin se přeneseme do prostor brněnského kostela sv. Augustina ke slavení mše.
Jedním z velikonočních témat vysílání Radia Proglas bude Anděl posel na mé cestě k víře Dotkneme se ho i v postní době, a také na Popeleční středu. Ve 23.00 hodin bude Marie Blažková hovořit s Alexandrou Bořeckou o jejím těžkém osudu.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...