Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka Karmelitánského knihkupectví


Datum:

Nabídka Karmelitánského knihkupectví

Karmelitánské knihkupectví, F. F. Procházky 101, 509 01 Nová Paka, tel.: 493 721 967, e-mail: nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz)

Jim Bishop: Den, kdy zemřel Kristus
Tato kniha pojednává o nejdramatičtějším dni v dějinách světa, o dni, kdy zemřel Ježíš Nazaretský. Začíná v šest hodin večer, což je začátek židovského dne, kdy Ježíš s deseti apoštoly prošel průsmykem mezi Olivovou horou a horou Pohoršení do Jeruzaléma k Poslední večeři. Končí ve čtyři hodiny odpoledne následujícího dne, kdy byl Ježíš sňat z kříže.
Víc než všechny mé dosavadní práce je tato kniha výsledkem znalostí a nadání jiných lidí. Základní výzkum provedli dávno čtyři výteční žurnalisté: Matouš, Marek, Lukáš a Jan. Další podrobnosti, zrnko k zrnku, kapku ke kapce, doplnila řada mužů, jejichž jména zní staletími nezničitelnou silou psaného slova. Cyril Jeruzalémský, Josephus Flavius, Ederheim, Gamaliel, Danby, Wiliam, Ricciotti, Lagrange, Kugelman,... Tito a ještě mnozí jiní přispěli k souhrnu informací, jimž tato kniha vděčí za svůj vznik.
Jde mi o realistický přístup k událostem onoho dne, a spíše o přístup žurnalisticko - historický než teologický. Chtěl jsem především vidět Krista člověka v době, kdy se rozhodl trpět jako člověk ...
Jim Bishop.

O knize napsal Max Kašparů, psychiatr a jáhen: Tato kniha byla jednou z prvních, které jsem na téma velikonočních událostí četl. Jako čerstvému konvertitovi mi ji před třiceti lety nadělil pod stromeček Tomáš Halík. Před časem jsem ji někomu věnoval, proto mě těší, že se k ní budu moci opět vrátit.

A Marie Svatošová, lékařka: K této knize se pravidelně v postní době vracím.

Kniha je vázaná, 357 str., 299,- Kč.

 

Novéna ke svatému Josefu
V evangeliu se dočítáme, že svatý Josef byl člověkem prostým, skromným a chudým, ačkoliv pocházel z královského rodu Davidova. Žil v malém galilejském městečku Nazaretě, kde pracoval jako tesař. Již jako mladý človek se vyznačoval zbožností a šlechetnou povahou. O jeho velikosti svědčí skutečnost, že jej Pán Bůh vybral za pozemského pěstouna svého Syna Ježíše a zároveň za snoubence jeho Matky Marie. Díky tomuto poslání, které u nich měl splnit, zvláště pak jako adoptivní otec Syna Božího, převyšuje svatý Josef svou důstojností všechny svaté. Obdivuhodně soplnil úkol, který mu Boží vůle uložila. Byl milujícím, věrným manželem, vzorným otcem, živitelem a ochráncem Svaté Rodiny.

Brožovaná knížečka, 39,- Kč.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

 


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...