Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Knihy vhodné pro postní dobu


Datum:

Knihy vhodné pro postní dobu

z Nakladatelství Nové město Praha, Londýnská 44, 120 00 Praha 2, telefonicky na čísle 608 859 490 nebo e-mailem jan.malik [at] volny.cz (jan[dot]malik[at]volny[dot]cz). Knihy zasíláme za obyčejné poštovné listovní zásilky.

Christoph kard. Schönborn
MILOVAT CÍRKEV

Duchovní cvičení pro Svatého otce Jana Pavla II.

Vídeňský arcibiskup kardinál Schönborn se tématem církve zabýval v postní době roku 1996, když konal duchovní cvičení pro papeže a členy římské kurie. Své přednášky uvádí otázkou, kterou položili Ježíšovi jeho první učedníci: Mistře, kde bydlíš? A dostávají odpověď: Pojďte a uvidíte! Cítíme, že je to i naše otázka, že nás uvádí na cestu, po které se ti dva vydali spolu se svým Mistrem, aby našli útulek, kde by jej poznali - totiž opravdový život, a tím i sebe. Kniha je kardinálovým upřímným vyznáním lásky k církvi.
Vázaná kniha s přebalem,180 stran, cena 98 Kč (68 Kč)

 

Luigi Giussani
NÁBOŽENSKÝ SMYSL

Otevřít se nekonečnu...

Italský kněz a pedagog s erudicí vzdělance a s metodikou zkušeného učitele předkládá moderní apologii křesťanské víry v tom pravém významu slova.
Náboženský smysl - jak autor dokládá hlubokými a velmi jasnými úvahami -  se projevuje v elementární zkušenosti každého člověka, tam, kde si lidské "já" klade základní otázky o smyslu života, reality a všeho, co se děje.
Titul vybízí k novému pohledu, k potvrzení tajemství jakožto skutečnosti existující mimo naše poznávací schopnosti. "Člověk se nemůže vyhnout volbě, buďto je otrokem lidí nebo subjektem závislým na Bohu".
Brožovaná kniha s přebalem, 224 stran, cena 88 Kč (58 Kč).


Uvedené knihy můžete do 15. března získat za mimořádně příznivou cenu, která je uváděna v závorkách.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...