Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel P. Jaroslav Hanuš


Datum:

V nemocnici v Novém Městě na Moravě skonal P. Jaroslav Hanuš, který trvalý odpočinek trávil v Charitním domově na Moravci.

Zemřel P. Jaroslav Hanuš

P. Jaroslav Hanuš odešel k Pánu ve věku nedožitých 73 let. Kněžské svěcení přijal 27. června 1970 v Praze. Působil nejprve jako kaplan v Novém Městě nad Metují a jako administrátor v Maršově, Velké a Malé Úpě, Machově, Bezděkově, Stárkově a Horních Vernéřovicích. 10. ledna 1983 odešel do invalidního důchodu do kněžského domova na Moravci.

Ochotně vypomáhal kněžím v okolních farnostech a byl připraven posloužit svým spolubratřím svátostmi i modlitbou, kdykoliv byl o to požádán. Kněžské povolání měl rád a vážil si ho jako velkého daru. Věděl, že je knězem k oslavě Boží a k službě druhým. Kříž své nemoci nesl po dlouhá léta pokorně s vědomím, že se v den kněžského svěcení dal plně k dispozici Boží prozřetelné lásce, která dovede zúročit i to, co v očích světa mnoho neznamená.

Přestože žil P. Hanuš 32 let mimo diecézi, hlásil se stále k presbyteriu královéhradecké diecéze, které měl rád, modlil se za něj a spoluprožíval s ním všechno, co patřilo k událostem dějin východních Čech, kde se narodil a kde jako kněz 13 let působil.

V modlitbě mu budeme vyprošovat, aby se na něm splnilo to, v co věřil a v co doufal, a aby v plnosti prožíval slávu života, kterou nám Bůh od věčnosti připravil.

Poslední rozloučení se uskuteční v pátek 15. května 2015 v 9.30 hodin v kněžském domově na Moravci. Po mši svaté spočine tělo zesnulého kněze na místním hřbitově, jak si přál.

Parte


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.