Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Karmelitánské knihkupectví Nová Paka nabízí


Datum:

Karmelitánské knihkupectví Nová Paka nabízí

F. F. Procházky 101, 509 01 Nová Paka, tel.: 493 721 967, e-mail : nova.paka [at] kna.cz (nova[dot]paka[at]kna[dot]cz)

K. Lamplmairová: Dala jsem jí jméno NADINE
Autorka poutavě vypráví svůj příběh a okolnosti, které ji vedly k umělému potratu. Zároveň ukazuje velmi bolestnou a dlouhou cestu vyrovnání se s tímto chybným životním rozhodnutím. Svědectví je doplněné radami psychoterapeutky Mgr. Ingeborg Oberederové, co je nutné k uzdravení. (Informace na toto téma v češtině a angličtině : www.spuren-im-leben.at)

Ukázka: Potrat mi zlomil srdce. Prodala jsem svou duši, tvrdí Karin. Lékaři hovoří o depresi. Od potratu v polovině roku 1998 strávila tato žena mnoho týdnů v nemocnici.
Devětadvacetiletá Karin má za sebou dokonce pokus o sebevraždu - zavinila autonehodu. Anděl strážný zasáhl včas, vyvázla bez zraněnění. Byla jsem tehdy úplně na dně, přiznává. Dnes má znovu chuť žít. Ráda by pomáhala těhotným ženám v krizi správně se rozhodnout - zvolit život. Karin L. chce sdílet svou zkušenost s ostatními a přitom chce poukazovat na závažné psychické důsledky, které potrat může mít.



Richard Woods OP: Mystika a proroctví
Dominikánská tradice

Bohaté a různorodé dědictví dominikánské spirituality je v této knize vykresleno na životech a učení jejích vynikajících zástupců - na pozitivní cestě Tomáše Akvinského, negativní cestě Mistra Eckharta a mysticko-prorocké cestě Kateřiny Sienské. Autor nejprve uvažuje o pojmu spiritualita, konkrétně dominikánská spiritualita, a pak postupně zkoumá čtyři prameny dominikánského řádu: společenství, modlitbu, studium a hlásání evangelia. Zároveň čtenáři ukazuje, jak Tomáš Akvinský, Eckhart a Kateřina Sienská ovlivňovali generace pozdějších dominikánů, včetně Jindřicha Susa, Jana Taulera, Jana van Ruysbroecka, Mikuláše Kusánského a Jeronýma Savonaroly.

Pokud nemáte možnost si knihy zakoupit v knihkupectví, objednejte si její zaslání u Zásilkové služby KNA, Kostelní Vydří 58, 380 01 Dačice nebo na www.kna.cz.


Těšíme se na Vaši návštěvu.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...