Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na duben


Datum:

Nabídka rádia Proglas na duben

Z dubnové nabídky vybíráme:Dva tipy z hudební redakce: profilový týdeník Slyšte, lidé! se v sobotu 2. dubna věnuje tématu Když druzí zpívají Nohavicu Následující vydání nabídne v sobotu 9. dubna profil Karla Plíhala. (Poslouchejte premiéru v sobotu od 19:15 s reprízou v úterý v 16:55.)

O svém povolání i o své službě v církvi bude v pořadu Křesťan a svět hovořit P. Jiří Kaňa, ředitel katechetické sekce České biskupské konference. Ve vysílání se s ním setkáte v neděli 3. dubna od 17 hodin, v pořadu nazvaném Služba v církvi a služba církve. (Pořad opakujeme ve čtvrtek 7. dubna od 22:30.)

Ve středu 6. dubna představujeme v Magazínu knihu S bílou holí soubor příběhů ze života nevidomých, který na knižní pulty uvádí Karmelitánské nakladatelství. Součástí knížky je i CD s několika úryvky i ty ve vysílání zaznějí. Magda Hauserová hovoří od půl desáté s Jiřinou Medveďovou, spoluautorkou knihy a nevidomým Václavem Fantou.

Občanské sdružení ACET Česká republika slouží obyvatelům naší země tím, že hledá cesty, jak zabránit šíření viru HIV. V týdeníku Do života v pondělí 11. dubna bude hostem Tomáš Řehák, vedoucí ACET ČR. Budeme s ním hovořit od 16 hodin.

Osobnost profesora Karla Vrány, zakladatele České křesťanské akademie Řím, se věnuje na počátku dubna vědecká konference pořádaná KTF UK. Reportáž připravujeme do pořadu Osobnost kraje na 12. dubna. Uslyšíte ve 22 hodin. (Reprízu nabízí Proglas v sobotu 16. dubna v 17 hodin.)

Pro začínající turistickou sezónu připravuje královéhradecký redaktor Proglasu Petr Polehla tipy na výlety. Společně s ním se můžete ve čtvrtek 28. dubna vypravit například na Kunětickou Horu, Potštejn a jistě i na mnohá další místa se od desáté večerní dostane. (Opakování zařazujeme v neděli 1. května v 1:05.)

Magazín TWR na sobotní frekvenci Proglasu bude mít 30. dubna podtitul Transformace dětské víry. O přechodu víry v Ježíška k osobnímu setkání s Pánem Ježíšem chce přemýšlet moderátorka relace, Rozita Mertová, s Karlem Hauptmanem, pracovníkem dětské organizace Royal Rangers. Poslouchejte od 7:30.

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...