Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mladí se přišli poklonit Kristovu kříži


Datum:

Mladí se přišli poklonit Kristovu kříži

V sobotu 19. března 2005 se v Hradci Králové konalo diecézní setkání mládeže, na které přijelo na 650 mladých ze všech vikariátů královéhradecké diecéze. Motto setkání "Přišli jsme se mu poklonit" je zároveň ústřední myšlenkou XX. Světového setkání mládeže v Kolíně nad Ránem, které se bude konat v srpnu tohoto roku.

Program setkání začal v kostele Božského Srdce Páně na Pražském předměstí, kde byla představena hlavní myšlenka setkání. Zatímco většina lidí je schopna přijít o Vánocích k jesličkám a tam se rozplývat nad idylkou Vánoc, jen někteří dokáží přijmout i Ježíše na kříži, jeho lásku k nám a projevit ochotu přijmout kříž svého života a věřit v Kristovu pomoc a vítězství.

Kristův kříž předali mládeži všichni tři biskupové královéhradecké diecéze Dominik Duka, Josef Kajnek a Karel Otčenášek. Účastníci s ním pak vyšli do ulic města a cestou rozjímali o křížové cestě naší doby.

Odpolední program v šestnácti skupinách nabídl přítomným celou škálu možností - besedy, tance, výtvarné tvoření... Vyvrcholením byla společná mše svatá.

Více informací přineseme obrazem ve fotoreportáži.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...