Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dubnové číslo IKD


Datum:

Dubnové číslo IKD

Co očekávat od dubnového čísla IKD? Téma: PASTORAČNÍ ASISTENT.

Měsíčník IKD - Informace královéhradecké diecéze si můžete objednat na adrese: Redakce IKD, Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové; tel.: 495 063 422, e-mail: ikd [at] diecezehk.cz (ikd[at]diecezehk[dot]cz).

Diecézní teologický institut pořádá každoročně teologické konference, o jedné z nich, která proběhla v únoru tohoto roku, si můžete přečíst na str. 2.

Shovívavost patří k darům Ducha svatého, něco o tomto daru vám poví Pavel Seidl v dalším díle seriálu Vydávat plody Ducha svatého.

Seriál Davida Vopřady Služba v církvi tentokrát představuje jako služebníka Božího sv. Pavla str. 5.

Hlavnímu tématu tohoto čísla se věnuje str. 12, kde vám chceme představit sympatickou pastorační asistentku z ledečské farnosti a pokud máte náladu i na trochu teorie ke službě pastoračního asistenta, pak nezapomeňte na str. 18 a 19.

Dne 30. dubna oslaví otec arcibiskup Karel Otčenášek, v rámci Dne díkůvzdání církve a vlasti za životní svědectví, tři významná životní jubilea 85 let života, 60 let kněžství a 55 let biskupské služby. Program oslav naleznete na str. 7 a střípky ze života otce arcibiskupa můžete posbírat ze str. 21.

Rubrika Ze života přináší mimo jiné ohlédnutí za březnovým setkáním ministrantů s bohoslovci a vzpomínku na Mons. Karla Vránu (str. 22 25).

Při listování dubnovým íkádéčkem samozřejmě nezapomeňte ani na stránku komentářů (str. 8), na stránku určenou mladým (nejen věkem) - str. 9, a další.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...