Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nabídka rádia Proglas na měsíc květen


Datum:

Nabídka rádia Proglas na měsíc květen

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.
Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).
Na počátku května, druhého, se můžete společně s pořadem Do života vypravit do Kamerunu a Tanzanie. O svých afrických zkušenostech vypráví od 16 hodin Klára Petrželková. (Relaci opakujeme v sobotu 7. května ve 22:10)

Emeritní arcibiskup královéhradecký Karel Otčenášek slavil nedávno 85. narozeniny, v letošním roce si připomíná také 60. výročí kněžského a 55. výročí biskupského svěcení. Do jeho života zasáhla nacistická i komunistická totalita. K jeho vzpomínání na léta minulá můžete přisednout při poslechu pořadu Všimli jsme si v pátek 13. května ve čtyři odpoledne. (Opakujeme v sobotu 21. května v 11:05)

V ženském premonstrátském klášteře v Doksanech se sestry modlí za nenarozené děti a bezdětná manželství. Lidé je mohou kontaktovat a o konkrétní úmysl modlitby požádat. S řeholnicemi, kterým leží na srdci život rodin u nás, se můžete seznámit v relaci Osobnost kraje v úterý 17. května ve 22 hodin. (Pořad znovu zařazujeme v sobotu 21. května v 17 hodin)

Dana Němcová z Centra po otázky migrace bude naším hostem v pořadu Živý kraj ve středu 18. května od 22 hodin. V pořadu nazvaném Mezilidské vztahy a hodnoty pro budoucnost hovoří o proměnách Prahy a vyrovnáním se obyvatel s migrační vlnou. (Repríza zazní v pondělí 23. května v 9:30)

Zvěst Bible říká, že na počátku všeho bylo Slovo, Slovo Boží. Dříve také byly doby, kdy stačilo slovo, a to platilo inu, úsloví Slovo dělá muže nevzniklo samo od sebe. V sobotu 21. května v 7:30 hod. můžete na vlnách Proglasu zachytit magazín TWR. Na sobotní frekvenci Proglasu a v něm rozhovor Vlastimila Kolegara s Tomášem Kolondrou, jedním z vedoucích Emauzských biblických korespondenčních kurzů, o tom, jak se stát takovým mužem slova, jak se postavit do svých slov a jestli je to vůbec možné.

23. května ve 22:00 hodin rozhovor s biblistou P. Vojtěchem Brožem o čtení a studiu Bible.

Co jsou to vlastně žalmy? Jsou více písněmi, modlitbou nebo jde o báseň? Proč vlastně otevírat Bibli na stránkách s žalmy? A mohou je vůbec pochopit kluci a holky? Na tyto a mnohé další otázky hledá odpovědi Barvínek v úterý 31. května v 16 hodin. (Repríza zazní v sobotu 4. června v 9:30)

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...