Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Dolním Újezdu si jarní prázdniny užijí na faře


Datum:

Výtvarné tvoření, výlet, návštěva Domu s pečovatelskou službou a společný nocleh na faře. Taková nabídka čeká na děti ve farnosti Dolní Újezd.

V Dolním Újezdu si jarní prázdniny užijí na faře

 

"Práce pro děti v době jarních prázdnin je v naší farnosti víceletou tradicí. Na faře se dětem věnuje několik dobrovolníků z řad farníků a členů pastorační rady i s otcem Adamem Grabiecem a připravují pro ně vždy bohatý program. Tato tradice vznikla především pro děti, které se z nejrůznějších důvodů nemohly právě v čase prázdnin nikam vypravit a zůstávaly doma. Nápad s prázdninami na faře se dětem i dobrovolníkům natolik zalíbil, že pobyt na faře s výlety byl prodloužen a ustálen na tři dny. Každoročně se začíná ve středu a končí v pátek odpoledne. Tento společný čas je opravdu časem požehnaným a radostným," říká členka pastorační rady farnosti Eva Jiskrová.  

A jaký program děti v Dolním Újezdu o jarních prázdninách čeká? Začne ve středu 24. února v 17.00 hodin mší svatou a pokračovat bude na faře, kde si děti užijí her, výtvarného tvoření a promítání filmu. Následující den děti zahájí společnou snídaní, požehnáním a vydají se na výlet do Žďáru nad Sázavou. Navštíví poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, baziliku Nanebevstoupení Panny Marie a sv. Mikuláše, Svatou bránu, Muzeum nové generace a po obědě zajdou na pohádku nebo dětský film do kina. V pátek 26. února pak dětem nabídne program přibližující život obyvatel Domu s pečovatelskou službou a pracovníků Charity Dolní Újezd. Sraz bude v 9.00 hodin u fary. Zájemci mohou ze středy na čtvrtek a ze čtvrtka na pátek přespat na faře.

Plakát


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.