Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Blíží se jubileum Fatimy 2017


Datum:

V příštím roce oslavíme sté výročí mariánského zjevení ve Fatimě. Přípravy na oslavu začínají již nyní.

Blíží se jubileum Fatimy 2017

Na posledním Plenárním zasedání České biskupské konference seznámil P. Pavel Dokládal, odpovědný za WAF ČR – Světovy apoštolát Fatimy – Fatimský apoštolát v České republice s přípravami a vlastním slavením jubilea Fatimy 2017.

Již v uplynulém roce 2015, ve kterém se Fatimský apoštolát v České republice zapojil do příprav a průběhu Národního eucharistického kongresu, probíhala současně formační setkání laiků pro práci na přípravě jubilea Fatimy 2017. Bezprostředně po zakončení kongresu v Brně se uskutečnil v Domus Pacis v portugalské Fatimě 2. evropský kongres WAF a mariánský seminář, kde byli přítomní seznámeni s průběhem příprav na jubilem 100 let Fatimy.

V letošním roce nabízí WAF – Fatimský apoštolát v České republice farnostem českých a moravských diecézí uspořádání programu fatimského dne, při kterém by byli přítomní seznámeni jednak s autentickým poselstvím Fatimy, a to tak, jak je zveřejnila Kongregace pro nauku víry v roce 2000, tak také s možností připrav na slavení jubilea Fatimy v roce 2017 ve farnosti.

Duchovním správcům bude nabídnuta možnost ještě před uskutečněním fatimského dne v jejich farnosti ve 2. pololetí roku 2016 či v počátku roku 2017 poslat zástupce farnosti do některého ze 13 regionálních center působících v našich diecézích k seznámení se, popř. dotvořeni reálné podoby fatimskéfho dne v dané farnosti. Místa i vhodné termíny budou správcům farností zaslány v nabídce.

Pro reálný předpoklad a předběžná sdělení lze předpokládat, že zvláště papež František (a tedy celá katolická církev) bude věnovat v roce 2017, a to zvláště v hlavních dnech 100. výročí, každého 13. v měsíci od května do října 2017, jubileu a poselstvím z Fatimy značnou pozornost.

Diecéze Čech a Moravy připravují hlavní společnou poutní cestu na místo zjeveni do Cova d´Iria v portugalské Fatimě na podzim 2017 s tím, že v hlavní zářijový den, ve středu 13. září 2017, převezme na hlavni tribuně na místě zjevení sochu Panny Marie Fatimské pro její, přibližně měsíční, cestu z Capelinha po hlavních místech našich diecézí.

Ve spolupráci s cestovními kancelářemi bude nabídnuta možnost osobni účasti na této národní pouti v září 2017 do Fatimy, letecky i autobusy, a dále pak stanoven program v jednotlivých diecézích. Podrobnější informace budou postupně předávány do našich     farností, řeholních komunit, hnutí a spolků. (P. Pavel Dokládal)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.