Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Fatima v Koclířově žije jubileem


Datum:

V Koclířově oslavili památku blahoslavených pasáčků Hyacinty a Františka Marto a připravili cestu ke slavení jubilea 100 let Fatimy.

Fatima v Koclířově žije jubileem

Na oslavu přijeli v sobotu 20. února 2016 do Koclířova vedoucí a jejich zástupci ze všech 17 regionů WAF ČR – Světového apoštolátu Fatimy - Fatimského apoštolátu ČR, které působí ve všech našich diecézích, a další osobnosti tohoto mariánského hnutí. "Slavnost jsme připravili bezprostředně poté, co Česká biskupská konference přijala na svém plenárním zasedání v lednu návrh slavení jubilea Fatimy a pověřila realizací národní poutě do Fatimy Českomoravskou Fatimu v Koclířově," sdělil P. Pavel Dokládal, zodpovědný za WAF v České republice.

Při slavnostní mši svaté byl předán prapor WAF, který bude stejný pro všechny země zapojené do hnutí Světového apoštolát Fatimy. P. Pavel Dokládal pak, pro mnohé velmi nečekaně, jmenoval do služby hospodářského ředitele všech tří právnických osob, jichž je statutárem, Davida Lipovského z Brna. V závěru bohoslužby proběhl obřad oblečení hnědého karmelského škapulíře Panny Marie Karmelské. Členové hnutí přijímají tento škapulíř na znamení zasvěcení jejímu Neposkvrněnému Srdci. "Když jsem byla na Mezinárodním eucharistickém kongresu v Cebu na Filipínách, převzala jsem zde prapor WAF pro Českou republiku, aniž bych tušila, že jej představím už za pár dnů také v přítomnosti našeho nového hospodářského ředitele Lipovského. David Lipovský k nám do Koclířova jezdí od svých čtyř let. Letos je mu třiadvacet a jde k nám i s manželkou Kamilou," svěřila se "duše" Fatimy Hanka Frančáková.

Nezbývá, než radostně očekávat, že jubileum 100 let Fatimy bude také díky "omlazené" Českomoravské Fatimě v Koclířově požehnáním pro celou naši církev. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.