Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Křesťanští odborníci se sešli podruhé


Datum:

Setkání křesťanských psychologů, terapeutů a psychiatrů se konalo v Novém Adalbertinu v Hradci Králové.

Křesťanští odborníci se sešli podruhé

Křesťanští psychiatři, psychologové, terapeuté a poradci se sešli v polovině února. Druhé setkání sice navazovalo na první setkání, v mnohém ale bylo originální a nové. S biskupským vikářem pro pastoraci P. Janem Linhartem jsme zvolili jako přednášejícího vojenského kaplana kapitána Tomáše Mlýnka a volba byla výborná. P. Tomáš Mlýnek má zkušeností s prací v Afghánistánu a též v Keni.

Už samotné podrobnější představení řečníka bylo ne zcela tradiční. Kapitán Mlýnek hovořil velmi osobně, zcela běžné se staly jeho osobní zkušenosti, což je na takovém setkání nejen inspirující, ale i velmi důvěryhodné. Pomalu jsme se pokládali do otázek duševního a duchovního uzdravení. Aby k takovému šťastnému konci mohlo dojít, prošli jsme dlouhou cestu, která se týkala otázek zla. V jedinečných případech pacientů jsme docházeli ke kořenům zla, které se reálně manifestovalo v konkrétních "kazuistikách" člověka. Otázky okultismu, New Age, závislostí různého druhu, nejsou vůbec mimo realitu, naopak, terapeut, psychiatr i kněz se s nimi setkává poměrně často.

Přednáška, která se postupně proměnila v diskusi, byla přesně zacílena na zdroje zla, bohužel jeho komplexnosti, včetně rodových záležitostí. Přes Boží Milost, s kterou každý křesťanský profesionál počítá a je to jakýsi "bonus" v procesu léčby u klienta, je obrovsky důležité správné zacházení s člověkem - vytvoření blízkosti v přirozené rovině, je mnohdy startem v uzdravení člověka, jak v jeho psychické, duchovní úrovni a nakonec v té tělesné.

Další, třetí setkání, plánujeme na první květnový týden. Pokud je někdo, kdo by se k takovému setkání rád připojil, kontaktuje mne prosím na emailu:ulrichova.monik [at] seznam.cz (ulrichova[dot]monik[at]seznam[dot]cz).

P. Ellias Vella ve svých duchovních cvičeních zdůrazňuje, že pouze láska uzdravuje. Vyprosme si takovou Milost, aby ti, kteří jsou nám svěření, toto pocítili. (Monika Ulrichová)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.