Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy z vysílání Radia Proglas v týdnu od 29. února do 6. března 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Během postní doby budeme pravidelně vysílat pobožnost křížové cesty. Můžete se k nám připojit každou středu a pátek v 15.05.

Noční linkou vás poslední únorový den budou provázet Marcela Kopecká a Hana Svanovská. Po čtyřech letech je rok 2016 rokem přestupným. Získali jsme tedy jeden den v roce navíc. V Noční lince proto otevřeme téma času. Jak s ním hospodaříte Vy? Daří se vám využít každé chvíle? Nebo naše životy ohraničují políčka diářů s přesně naplánovanými událostmi? O plynutí času a jeho vnímání se budeme bavit v pondělí 29. února od 22.30 (do 23.30).

V úterý 1. března uslyšíte v Kafemlýnkuod 9.30 (do 10.30) reprízu zajímavého a aktuálního tématu, kterým je léčba horečky u dětí. O něm bude hovořit přednosta druhé pediatrické kliniky Fakultní nemocnice v Brně doktor Zdeněk Doležel.

Skupina Neřež vydala nové album Jen blázni překročí svůj stín. Zakladatel skupiny Zdeněk Vřešťál oslaví 18. března šedesáté narozeniny. To jsou dvě hlavní témata pořadu Jak se vám líbí v úterý 1. března, kdy budou našimi hosty právě členové kapely Neřež. Naladíte v 19.15 (do 20.00).

Jednou ročně se Svatý Kopeček u Olomouce, zóna ticha, promění ve velmi rušné místo. A nejde o přestupek. Připutovali totiž Romové, aby se společně modlili a následně to taky řádně oslavili. Poslechněte si naši reportáž z této pouti, již sedmnácté v pořadí. V úterý 1. března ve 22.00 (do 22.25)..

Ve Folklorním okénku ve středu 2. března od 16.55 (do 17.55) nabídneme záznam pořadu Za nebeskou bránou, který byl uveden na Mezinárodním folklorním festivalu Strážnice v roce 2010. Tématem pořadu autorky Anny Hrčkové byli světci jako patroni, pomocníci a ochránci v období od Hromnic do svatého Jána.

Život 90 - to nejsou jen služby pro seniory, ale i profesionální divadlo. O tom, proč Divadlo U Valšů v objektu ústavu mají, proč se jmenuje tak zvláštně a komu je především určeno, hovoří v magazínu Živě z Prahy jeho ředitel Jan Lorman a herečka Daniela Kolářová, která v titulní roli v jedné z inscenací vystupuje. Rozhovor poslouchejte v pátek 4. března od 9.30 (do 10.30).

Almužna může mít hodně forem. Bible nás upozorňuje na to, že se jedná hlavně o dobré skutky vzbuzené soucitem k druhým. V takovém případě se almužnou stala i modlitba proroka Eliáše za mrtvého syna opuštěné vdovy. O tomto příběhu vypráví První kniha královská Starého zákona. Zaměříme se na něj také v postním cyklu Dotýkání světla v pátek 4. března ve 22.00 (do 22.25).

V rámci pořadu Slyšte, lidé! uvedeme v sobotu 5. března už 27. díl občasníku Folkové naděje. V něm si představujeme jednak skutečné nové kapely a písničkáře z folku a příbuzných žánrů, jednak nové projekty už etablovaných muzikantů. Tentokrát si představíme například projekt Děti mezi reprákama, sólová alba Radka Bartoše a Marky Míkové, mezinárodní skupinu Mosskin nebo country písničkáře Libora Žílu – Tuláka. Naladíte v 19.15 (do 20.00).

V Knihovničce si v neděli 6. března představímeknihu rozhovorů Petra Vaďury a salesiána a biblisty Ladislava Heryána Země bez obzoru. Vychází z rozhlasových úvah, které spolu oba vedli na Českém rozhlase v rámci pořadu Ranní slovo. Poslouchejte ve 13.20 (do 13.30).

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.