Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Prázdniny na Rádiu Proglas


Datum:

Prázdniny na Rádiu Proglas

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.
Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese
redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).Prázdninové vysílání Proglasu s sebou přinese i některé změny. Z těch nejdůležitějších vybíráme:

Místo Rozhlasového městečka naladíte Pozvánky na festivaly (středa od 16 hodin).

Pořady z regionálních studií najdou posluchači v obvyklých večerních časech od 22 hodin jen od pondělka do středy, ve čtvrtek bude Proglas vysílat hudbu. 

Prázdninovou specialitou jsou sobotní Podvečery na téma stanice uvádí kratší i delší pořady ze všech svých studií na téma Poutě a poutní místa, Krajina, Řemeslo, Příroda během roku, Pomoc, Divadlo, Život s handicapem, Ponořeni do historie. Každou červencovou a srpnovou sobotu od 17 do 18 hodin.
(V sobotu 30. července tak navštívíme sestry premonstrátky v Doksanech, které se modlí za nenarozené děti a neplodná manželství; 27. srpna představíme knihu věnovanou historii kostelíka sv. Jošta ve Frýdku.)

Série Knihovniček Proglasu se v červenci a srpnu přeruší; v nedělním odpoledni tedy uslyšíte více hudby; v pátky od 9:30 se dozvíte o knižních novinkách a můžete soutěžit o knižní ceny.

Na mnoha místech Moravy, Slezska a Čech se konají zajímavé folklorní festivaly a akce. O většině z nich informujeme posluchače ve Voničkách lidových písní od pondělí do soboty po půl jedenácté dopoledne.

V pořadu pro milovníky dechovky s názvem Hrajte, kapely! budeme celé léto hrát posluchačům na přání. Pokud máte svoji oblíbenou písničku, napište si o ni na adresu: Helena Bízová, Radio Proglas, Barvičova 85, 602 00 Brno. Pořady vysíláme vždy ve čtvrtek za pět pět odpoledne.

Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...