Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Maturanti dostali bibli. Od Gedeonů


Datum:

Studenti maturitního ročníku gymnázia ve Skutči dostali jako dárek bibli. Přinesli jim ji členové východočeské pobočky Mezinárodního svazu Gedeonů.

Galerie: Maturanti dostali bibli. Od Gedeonů

Rozdávání bible mezi širokou veřejnost patří mezi hlavní činnost Mezinárodního svazu Gedeonů. Jeho členové se aktivitám věnují na dobrovolné bázi bez nároku na honorář. "Na území Královéhradeckého kraje rozdáváme bibli již dva roky. Navštěvujeme například biskupské gymnázium v Hradci Králové nebo Evangelickou akademii v Náchodě. Svoji činnost chceme rozšířit také do sousedního Pardubického kraje a Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči se tak stalo prvním církevním školským zařízením na jeho území," uvedl vedoucí východočeské pobočky neziskové organizace Gedeoni ČR Jaroslav Bajer.

Gedeoni studentům přinesli ekumenický překlad bible, obsahující Nový zákon, žalmy a Přísloví. Současně maturanty upozornili na možnost legálního stažení bible v podobě audio knihy z webu Bible21.cz. "Jsme přesvědčeni, že možnost legálního stažení audioverze Bible21 je vhodným obohacením nabídky tištěné verze bible," řekl Jaroslav Bajer, kterého potěšil zájem skutečských studentů. "Mají-li se studenti seznámit s biblí, lépe ji, podle našich zkušeností, přijímají vždy od někoho mimo školu než od samotných pedagogů," doplnil Bajer.

Vedení skutečského gymnázia si spolupráci s Gedeony pochvalovalo. "Určitě není od věci, aby se naši studenti seznámili s biblí a tato forma byla zajímavá," sdělila ředitelka školy Dagmar Kučerová s tím, že na další návštěvě se s Gedeony škola jistě domluví.

Mezinárodní svaz Gedeonů je společenstvím křesťanů, kteří jsou členy protestantských církví. Organizace byla založena v roce 1899 v USA. V České republice Gedeoni bibli rozdávají již více jak dvanáct let a každý rok rozdají okolo dvou a půl tisíce výtisků. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.