Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Děti z farnosti Dolní Újezd si jarní prázdniny užily na faře


Datum:

Výtvarné tvoření, hra AZ kvíz, výlet, ale i společné přespání na faře. Taková byla náplň jarních prázdnin malých farníků z Dolního Újezdu.

Galerie: Děti z farnosti Dolní Újezd si jarní prázdniny užily na faře

Jarní prázdniny pro děti na faře v Dolním Újezdu začaly ve středu 24. února odpolední mší svatou, na kterou navázalo výtvarné tvoření, hra AZ kvíz, společná večeře, promítnutí filmu a přespání na faře. Druhý den ráno děti odjely autobusem do Žďáru nad Sázavou a prohlédly si poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, kde se také zúčastnily mše svaté. Následovala komentovaná prohlídka baziliky minor Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše, Svaté brány a Muzea nové generace. Při zpáteční cestě malí farníci navštívili v Litomyšli kino Sokol a podívali se na dětský film Malý princ.

Poslední den děti s doprovodem dospělých dobrovolníků navštívily Dům s pečovatelskou službou v Dolním Újezdu, aby společně s jeho obyvateli a pracovníky Charity strávily dopoledne. Děti měly možnost vyzkoušet některé zdravotní pomůcky, jako jsou vozíky, chodítka, berle a hole. Potom pozvaly obyvatele domu na společné posezení s občerstvením a animovaným filmem Prorok Jonáš.

"Jarní prázdniny pro děti na faře s přespáváním a výletem jsou v naší farnosti několikaletou tradicí a letos se to k naší veliké radosti opět vydařilo. Akce se zúčastnilo více než čtyřicet dětí. Děkujeme všem dobrovolným spolupracovníkům za báječnou souhru a otci Adamovi, že nás k této činnosti povzbuzuje a účastní se tohoto dění s námi," zhodnotila akci členka pastorační rady Eva Jiskrová. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.