Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Prázdninové tipy z Rádia Proglas


Datum:

Prázdninové tipy z Rádia Proglas

Proglas je možné v královéhradecké diecézi naladit na frekvencích 93,3 FM z Pradědu nebo 97,9 FM z Ještědu. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím Internetu nebo skrze satelit.
Jestliže máte zájem dostávat podrobný program vysílání Proglasu přímo do vaší e-mailové schránky, stačí o něj požádat na adrese
redakce [at] proglas.cz (redakce[at]proglas[dot]cz).

Konkrétní tipy z programové nabídky Proglasu:

Magazín TWR Na sobotní frekvenci Proglasu nese 2. července podtitulek Kam kráčíš, církvi? Hostem Vlastimila Kolegara bude pastor sboru Církve bez hranic v Praze Stanislav Bublík. Společně vás zvou k zastavení a ohlížení do minulosti i vyhlídkám vpřed. Poslouchejte od půl osmé ráno.

Každé červnové pondělí jsme v pořadu Jak se vám líbí představovali některé soutěžící, kteří letos usilují o zisk Krtečka trofeje z festivalu Zahrada. Právě na jeho pódium se přeneseme v živém vysílání v pondělí 4. července od 19:15. Zažijte alespoň kousek festivalové atmosféry přenos potrvá do 20:30.

Na počátku července přinášíme pořady s tématikou blízkou svátečním dnům. 5. července po 11. dopolední a v 21.30 uslyšíte relaci věnovanou spirituálnímu a liturgickému odkazu misie sv. Cyrila a Metoděje na našem území připravuje Kateřina Rózsová. 6. července hovoří reverend Jaroslav Kratka s církevním historikem Františkem Holečkem o postavě Mistra Jana Husa uslyšíte v 16 hodin.

V neděli 10. července od 10 hodin nabízíme přímý přenos mše svaté na ukončení druhého zasedání Plenárního sněmu katolické církve v ČR, který proběhne na Velehradě. Hlavním celebrantem je kardinál Miloslav Vlk.

Fotograf Jaroslav Hodík se objeví v cyklu Osobnost kraje v úterý 12. července po desáté večerní. O tom, jak se dívá na svět skrze hledáček fotoaparátu, hovoří člen Asociace profesionálních fotografů, člověk, jehož snímky se pravidelně objevují v křesťanských tiskovinách.

Ve středu 13. července nabízí Magdazín rozhovor s PhDr. Josefem Zemanem z Manželské a rodinné porady Bethesda. O problémech manželských i partnerských můžete přemýšlet při poslechu od půl desáté dopoledne.

Cyklus Co chtějí říci ženy ženám pokračuje v pořadu Do života v pondělí 18. července v 16 hodin přináší portrét Olgy Ptáčkové. Ta vystudovala práva. Ve volném čase se věnuje sokolnictví, které se pro ni stalo životní láskou. Jako pravoslavná křesťanka se stala členkou Řádu svatého Huberta. Budeme s ní mluvit o myslivosti, sokolnictví, rodině, dětech, ale i právu. (Repríza v sobotu 23. července ve 22:10.)

Oktáva, týdeník věnovaný klasické hudbě, nabízí v pátek 29. července od 16:55 rozhovor s uměleckým vedoucím souboru Schola Gregoriana Pragensis Davidem Ebenem.

V neděli 7. srpna se přeneseme do kostela sv. Benedikta v Pustiměři. Mši svatou, která zde začíná v 9 hodin, celebruje kardinál Tomáš Špidlík, SJ, který obdrží čestné občanství této obce.

Letní zamýšlení biskupského vikáře P. Pavla Forgače z Ostravy nabízí Dotýkání světla v pondělí 8. srpna po desáté večerní. (Další příležitost k zastavení se máte ve čtvrtek 11. 8. v 16:00).

Proč se dobrým lidem stávají zlé věci? Tato otázka stojí v záhlaví Magdazínu, který naladíte ve středu 10. srpna v 9:30. O hledání odpovědi se snaží psycholožka Vlasta Černá, která přichází se svým vlastním, nelehkým životním příběhem.

V pátek 12. srpna se ve Všimli jsme si zaměříme na méně známé skutečnosti z dějin soužití mezi Slováky a Židy. Hovořit se bude také o utrpení židovské komunity ve Slovenském štátu. S historikem Janem Mlynárikem usedne po 16. hodině ve studiu Marie Blažková.

Jak probíhají misie na Haiti, prozradí pořad Dotýkání světla v pondělí 22. srpna. Po desáté večerní navštívíme Zábřeh na Moravě před časem se na popud tamní farní charity několik dobrovolníků na toto exotické místo vypravilo.


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...