Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Změny v Komisi biskupských konferencí zemí EU


Datum:

Evropští biskupové sdružení v Komisi biskupských konferencí zemí EU (COMECE) zvolili uplynulý pátek 4. března 2016 dva nové místopředsedy a generálního sekretáře.

Změny v Komisi biskupských konferencí zemí EU

Novými místopředsedy, kteří doplní dva stávající, se stali biskup Czeslaw Kozon z Kodaně a biskup Rimantas Norvila z litevského Vilkaviškisu. Za generálního sekretáře s tříletým mandátem zvolili biskupové dominikána Oliviera Poquillona z konventu sv. Petra Mučedníka ve Štrasburku. Do funkce nastoupí během příštích měsíců.

Olivier Poquillon se narodil v roce 1966 v Paříži. Vystudoval veřejné a mezinárodní právo a katolickou teologii. Na kněze byl vysvěcen v roce 2001. Působil jako odborník ve stálé misi Svatého Stolce u Rady Evropy a stálý delegát dominikánského řádku v OSN v Ženevě. Jako vojenský kaplan působil také v Bosně a Hercegovině a v Čadu. V letech 2003 až 2004 vyučoval na univerzitě v iráckém Mosulu.

Komise biskupských konferencí EU (COMECE) je tvořena zástupci biskupů z evropské osmadvacítky. V souladu se svým posláním monitoruje politické procesy EU v oblastech, které se dotýkají života církve. Sekretariát COMECE sídlí v Bruselu. Českou biskupskou konferenci zastupuje královéhradecký biskup Jan Vokál. Více informací naleznete na internetových stránkách COMECE. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.