Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Hokejový Biskupský pohár vybojovala pardubická Piksla


Datum:

Pátá sezóna Křesťanské amatérské hokejové ligy zná vítěze. Po finálovém utkání v Poličce se stal držitelem Biskupského poháru pardubický tým Piksla.

Galerie: Hokejový Biskupský pohár vybojovala pardubická Piksla

V historii ligy je Piksla držitelem poháru podruhé. Nečekaného finalistu, tým Zilvar z Rychnova nad Kněžnou, pardubičtí borci porazili 4:1. Převahu Piksly rychnovští hokejisté pocítili hned od samého začátku klání. První zavlnění brankové sítě diváci, kterých na finálový souboj dorazilo 230, uviděli v 9. minutě. Zásluhou Roberta Šeny se Piksla ujala vedení, které si podržela až do závěrečné sirény. Ještě předtím, než siréna ukončila první třetinu, pojistila si Piksla gólové skóre druhou brankou z hole Jakuba Kosteleckého.

Vlnu vzepětí rychnovského Zilvaru si diváci i protihráči užili hned ve druhé třetině. V duchu hesla „Já na bráchu, brácha na mě“ snížili Vojtěch a Ondřej Barabášovi na rozdíl jediného gólu. Přestože Zilvar na Pikslu vyvíjel neustálý tlak i ve třetině třetí, dopustil se v závěru mače osudové chyby, která rozhodla. Pardubický Zdeněk Blažek využil špatné rozehrávky Zilvaru, obelstil brankáře Jana Dostálka a umístil kotouč do prázdné branky. Vzápětí Piksla stvrdila své vítězství druhým gólem Jakuba Kosteleckého.

O třetí příčku mezi sebou bojovaly týmy BK ŘKF Polička a HC Tookani Praha – Letňany. Vítězství 6:4 hráči z Poličky obhájili loňský bronz. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.