Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katolická církev nabízí informace na novém webu cirkev.cz


Datum:

Římskokatolická církev v České republice spustila svůj nový web na adrese www.cirkev.cz.

Katolická církev nabízí informace na novém webu cirkev.cz

Již čtvrtá generace portálu spravovaného Českou biskupskou konferencí byla oficiálně představena a uvedena do provozu v úterý 15. března 2016. Nový responzivní web představuje unikátní informační platformu (přes 18.000 článků, historii katolické církve od roku 2001, přes 20.000 datových souborů, …) s cílem na jednom místě přiblížit informace o církvi dnešnímu uživateli.

Nová webová stránka nabízí základní informace o církvi doma i ve světě a má se stát základním rozcestníkem při hledání informací či multimediálního obsahu o dění v římskokatolické církvi. Čtenář na této internetové stránce nalezne nejen praktické vyhledávání bohoslužeb v České republice, ale i množství dokumentů k jednoduchému pročtení či stažení pro studijní účely, aktuální kalendář akcí a řadu informací o struktuře církve včetně představení základních pojmů.


"Jsem moc rád, že po intenzivním snažení je web na světě. Líbí se mi to, jak spojuje svěžest se seriózností. Je to jeden z dalších nástrojů, jak můžeme hlásat Krista v dnešním světě; věřím, že tato nová podoba je krokem k lepší komunikaci s uživateli internetu v současné společnosti," řekl generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub.

Pro věřící či novináře nabízí web ideální shrnutí informací na jednom místě. Pro nevěřící či lidi hledající představuje jasné shrnutí informací o podobě katolické církve v České republice i o aktuálních činnostech, akcích a službách, které provozuje pro všechny bez rozdílu vyznání.

"Vážíme si příležitosti a důvěry, kterou v nás Česká biskupská konference vložila. Je to i závazek do budoucna, aby tato úspěšná spolupráce pokračovala dál. Web jsme koncipovali tak, aby se přiblížil mladé generaci a šlo jej intuitivně užívat; to bylo pro nás důležité," uvedl za dodavatele Michal Pokorák z firmy Digital Media Publishing s.r.o.

Novému webu se přizpůsobil i facebookový profil Tiskového střediska ČBK, ode dneška pod názvem Církev.cz (https://www.facebook.com/tscbk/).http://www.cirkev.cz


"Pro nový web bylo též vytvořeno zbrusu nové logo ve tvaru vyskakující ryby. Znak symbolizuje nadechnutí církve a snahu o komunikaci s okolním světem," doplnil Pokorák.

Výběr oblastí, které na jednom místě přináší nový web církev.cz:

  • aktuality z dění v církvi
  • tipy na akce v okolí návštěvníka stránek v celorepublikové databázi
  • multimediální sekce nově obsahující zvukové záznamy či lepší prostor pro přehrávání videí
  • základní informace o víře či struktuře římskokatolické církve
  • vyhledávání bohoslužeb
  • vyhledávání v oficiálních dokumentech církve
  • vyhledávání v článcích z celé historie webů České biskupské konference od roku 2001
  • mnoho užitečných kontaktů
  • přehled o aktivitách, kterým se církev věnuje
  • úplnou databázi škol a školských zařízení zřizovaných církvemi na území České republiky
  • přehled nejdůležitějších církevních událostí v průběhu roku

Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.