Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Jaroměři uloží ostatek sv. Faustyny


Datum:

Kostel sv. Mikuláše v Jaroměři se dočká nového ostatku - relikvie největší apoštolky Božího milosrdenství svaté sestry Faustyny Kowalské.

V Jaroměři uloží ostatek sv. Faustyny

"Relikvii největší apoštolky Božího milosrdenství svaté sestry Faustyny Kowalské obdržela jaroměřská farnost při příležitosti Svatého roku milosrdenství díky laskavosti Generální Kongregace Sester Matky Božího Milosrdenství v Krakowie-Łagiewnikach, a zároveň se souhlasem královéhradeckého biskupa Jana Vokála. Jedná se o relikvii prvního stupně – ex ossibus – z kosti," říká administrátor farnosti Jerzy Stanisław Zięba, MSF a dodává, že farnost pořídila také portrét sv. Faustyny, který namaloval akademický malíř Wojciech Bednarek z Łodzi.

"Na osobní přímluvu svaté sestry Faustyny budeme moci hlouběji a užitečněji prožívat Svatý rok milosrdenství. Pro příští pokolení se stane relikvie věčnou památkou na tento mimořádný jubilejní rok. Současně bude neustálou výzvou a připomínkou, že stojí za to odevzdat svůj život Bohu a doufat v jeho milosrdenství, které trvá navěky," uvedl jaroměřský duchovní správce Jerzy Stanisław Zięba, MSF

Slavnostní posvěcení obrazu a uložení ostatku se bude konat druhou velikonoční neděli, na svátek Božího Milosrdenství, 3. dubna 2016 v 10.00. Obřadu se ujme opat želivského kláštera Jáchym Jaroslav Šimek, OPraem. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.