Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupové Jan a Josef otevřou další dvě Svaté brány milosrdenství


Datum:

O prvním dubnovém víkendu budou otevřeny v naší diecézi další dvě Svaté brány milosrdenství - v Koclířově u Svitav a na Hoře Matky Boží u Králík.

Biskupové Jan a Josef otevřou další dvě Svaté brány milosrdenství

Po Svatých bránách v Hradci Králové, Chlumku u Luže a Želivu půjde o čtvrté a páté místo, kde mohou poutníci získat odpustky.

Koclířovský program začne 2. dubna 2016 ve farním kostele sv. Filomeny a sv. Jakuba po třinácté hodině modlitbou sv. růžence, četbou úryvků z dokumentů papeže Františka, přivítáním biskupa Jana Vokála a modlitební cestou se sochou Panny Marie Fatimské do areálu Českomoravské Fatimy. Tam, v kostele sv. Alfonse, biskup Jan Vokál otevře Svatou bránu milosrdenství a zazní Te Deum. V 17.00 pak královéhradecký biskup Jan Vokál odslouží pontifikální bohoslužbu.

V poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie na Hoře Matky Boží u Králík otevře Svatou bránu milosrdenství o den později, tedy 3. dubna, v 10.00 světící biskup královéhradecký Josef Kajnek. Od čtvrté hodiny po poledni budou mít poutníci příležitost ke svátosti smíření, v sedmnáct hodin přednese duchovní správce kostela Karel Moravec přednášku o Božím milosrdenství. Slavnost zakončí půl hodiny poté pobožnost s požehnáním.

O dalších akcích Svatého roku milosrdenství v místech se Svatou bránou v královéhradecké diecézi naleznete na www.bihk.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.