Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy ve vysílání Radia Proglas v týdnu od 4. do 10. dubna 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 5. dubna v 18 hodin mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 7. dubna v 18 hodin mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 8. dubna v 18 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 10. dubna v 9.00 hodin mši svatou z kostela Panny Marie Pomocnice v Olomouci.

Děti zveme k poslechu večerních zíváčků – od 3. dubna na našich vlnách otevřeme knížku Daniely Krolupperové Putování za nejmocnějším kouzlem. Vypráví se v ní o holčičce Josefínce, která najde zvláštní prstýnek lesní královny. Vrátit prstýnek však dokáže pouze ten, kdo je dobrý k sobě i k druhým. Josefínka cestou ke královně musí překonat mnoho nástrah, potká mnoho bytostí a splní těžké úkoly, díky kterým se o sobě dozví něco nového.

Dva zajímavé rozhovory nabídneme posluchačům v úterý 5. dubna. Maminky i tatínky by mohla zajímat problematika alergenů ve výživě. O bílkovinách, které způsobují potravinové alergie, nebo přídavné látky v hotových potravinách hovoříme v Kafemlýnku v 9.30 s výživovou poradkyní Karlou Večeřovou. Naše kolegyně Bětka Prudilová bude v odpoledním magazínu Barvínek vyprávět o svých cestách po Jižní Americe. Spolu s ní můžete poznat Argentinu, Chile a Bolívii a také ochutnáte opravdového pavouka. Poslouchejte v 16 hodin.

Projekt Pragulic je forma sociálního podnikání, která dává pracovní příležitosti lidem bez domova a vytváří prostředí, ve kterém se mohu jak sociálně začlenění, tak sociálně vyloučení setkávat a komunikovat. V Olomouci se tento projekt rozhodla spustit skupinka studentů. Mají zatím dva průvodce s intenzivní zkušeností s bezdomovectvím. Cílem průvodců je ukázat tuto metropoli v netradičních souvislostech. Olomoucký redaktor Marek Chvátal se na tuto vycházku vydal a reportáž z ní vám nabídne v úterý 5. dubna ve 22 hodin.

Knihovna města Ostravy si v letošním roce připomíná již 95 let od svého založení. K rozhovoru nejen o historii, knihách a čtenářích si redaktor Antonín Žolnerčík pozval ředitelku této významné instituce Mgr. Miroslavu Sabelovou. Rozhovor uvedeme ve čtvrtek 7. dubna v deset hodin večer.

Závěrečný tip z našeho vysílání patří příznivcům vážné hudby a návštěvníkům festivalu Pražské jaro. I letos vám chceme zprostředkovat několik zajímavých pořadů, které přiblíží jak program festivalu, tak některé z osobností, které na něm budou účinkovat. V pátek 8. dubna v 16.55 bude naším hostem Pavel Trojan, tiskový mluvčí Pražského jara, v pátek 29. dubna pak mladý dirigent Jiří Rožeň.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.