Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Ostatek sv. Faustyny spočinul v Jaroměři


Datum:

Kostel sv. Mikuláše v Jaroměři přechovává od Neděle Božího milosrdenství 3. dubna ostatek sv. Faustyny - část kosti, tedy relikvii prvního stupně.

Galerie: Ostatek sv. Faustyny spočinul v Jaroměři

Ostatky polské světice Faustyny Kowalské, známé jako apoštolka Božího milosrdenství, získala jaroměřská farnost od Generální Kongregace Sester Matky Božího Milosrdenství v Krakowie-Łagiewnikach. "Jedná se o relikvii prvního stupně – ex ossibus – z kosti, kterou jsme přivezli již v relikviáři," řekl administrátor farnosti Jerzy Stanisław Zięba, MSF a dodal, že uložení ostatku o druhé neděli velikonoční symbolizovalo propojení se Svatým rokem milosrdenství, který vyhlásil papež František. Ostatně, v kostele v Jaroměři se mohou poutníci poklonit i ostatku papeže sv. Jana Pavla II., který sestru Faustynu svatořečil. Relikviář s ostatkem v kostele sv. Mikuláše uložil želivský opat Jáchym Jaroslav Šimek, OPraem. Společně s ostatkem získal kostel v Jaroměři také portrét sv. Faustyny, jehož autorem je akademický malíř Wojciech Bednarek z Łodzi.

"Na osobní přímluvu svaté sestry Faustyny budeme moci hlouběji a užitečněji prožívat Svatý rok milosrdenství. Pro příští pokolení se stane relikvie věčnou památkou na tento mimořádný jubilejní rok," uvedl jaroměřský duchovní správce Jerzy Stanisław Zięba, MSF.

Svatá Faustyna Kowalská byla polská řeholnice a mystička. Stala se členkou Kongregace sester Matky Božího Milosrdenství. Dnes je na celém světě známá jako apoštolka Božího Milosrdenství a hloubku jejího duchovního života odkrývá vlastnoručně napsaný Deníček. (peš)

Fotogalerie

Fotogalerie II


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.