Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Návštěva z Indie v Krkonoších


Datum:

Českou republiku, včetně farnosti Vrchlabí, navštívili tři salesiáni z Indie, kteří v současnosti žijí na Sicílii.

Návštěva z Indie v Krkonoších

Návštěva se uskutečnila ve dnech 28. března až 1. dubna. Otec Samson Antony, SDB pochází ze státu Tamilnadu v jižní Indii a již osm let žije v Itálii, nyní se věnuje práci mezi imigranty v Palermu. Bohoslovci Timothy a Francis ze států Manipur a Nagaland  v severovýchodní Indii se připravují na svou salesiánskou službu v komunitách v Raguse a v Palermu.

Po příletu do Prahy a po krátké prohlídce Pražského hradu se návštěva přemístila do Ivančic na jižní Moravě. V úterý si bratři prohlédli památky v Dolních Kounicích a v Řeznovicích, a navštívili Salesiánské středisko v Brně – Líšni. Součástí středečního programu byla návštěva Radia Proglas, Salesiánského střediska mládeže v Brně – Žabovřeskách a Cyrilometodějské základní školy Brno. Ve večerních hodinách zhlédli indičtí přátelé operu Carmen v Janáčkově divadle.

Směr Krkonoše

Ve čtvrtek přivítal milé hosty po dlouhém cestování také Špindlerův Mlýn, a to Horské středisko Eljon a Národní kancelář Papežských misijních děl (PMD). Po pozdním obědě na Erlebachově boudě s krásnými výhledy na okolní hory salesiáni z Indie s radostí přijali možnost "vyzkoušet" pro ně vzácný sníh a zažít trochu legrace na saních. Následoval přesun do Vrchlabí na faru, kde spolu s farníky slavili mši svatou. Při kázání otec Samson Antony zdůraznil, že při společném jídle lidé mezi sebou upevňují vztahy, a proto nám Pán Ježíš dal sám sebe za pokrm v eucharistii, abychom přijímáním těla a krve Kristovy upevňovali společenství s Kristem i mezi sebou navzájem. 

Následovala beseda, při které P. Samson vyprávěl své dojmy a zajímavé postřehy z České republiky, přiblížil práci s imigranty na Sicílii, povídal o svém povolání, o kastách a náboženské situaci v Indii a odpověděl na otázky přítomných. P. Jiří Šlégr s hosty diskutoval o životě a situaci v Indii, kde byl před časem na misijní cestě.

Vzácnou návštěvu zde doprovázela bývalá dobrovolnice v Indii Stanislava Matušinová a pracovnice PMD Julie Němcová. V pátek ráno se za vydatného sněžení bratři salesiáni rozloučili s horami a zamířili na prohlídku Prahy, odkud se v odpoledních hodinách vrátili zpět do Itálie.

Přítomní vrchlabští farníci byli salesiánům za jejich návštěvu, cenné zkušenosti z jiného kontinentu i za projevené přátelství upřímně vděčni a popřáli jim do jejich dalšího poslání potřebné Boží požehnání. (P. Jiří Šlégr)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.