Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Setkání ve Wałbrzychu se účastnili i mladí z naší diecéze


Datum:

V sobotu 2. dubna se v sousední świdnické diecézi konalo Diecézní setkání mládeže, na které zavítali mladí i od nás.

Galerie: Setkání ve Wałbrzychu se účastnili i mladí z naší diecéze

Tato diecéze bude hostit mladé z královéhradecké diecéze na pět dnů před samotným Světovým setkáním mládeže v Krakově. Přijali jsme pozvání P. Pawla Labudy a mladých lidí ze świdnické diecéze na jejich diecézní setkání mládeže. V sobotu 2. dubna ráno jsme se tam vydali jako pětičlenná skupinka v čele s P. Tomášem Hoffmannem. Setkání se konalo v krásné sportovní hale ve Wałbrzychu. Po příjezdu na nás čekala skupina zabkowických mladých, ve které byla i naše průvodkyně Ola. Ta se nás ujala a starala se o nás po celou dobu setkání. Za jejich doprovodu jsme se přesunuli do haly a čekali na začátek programu. Během té doby jsme poznávali krásnou polštinu, kterou jsme si oblíbili a nakonec nám nebyla ani tak cizí.

V poledne nastal námi očekávaný program. Hala se dopoledne naplnila zpěvem chval. Mladí děkovali Bohu za dar víry, za církev, papeže, za zkušenosti a symboly Světového dne mládeže (SDM). Pokoušeli jsme se s ostatními zpívat krásné polské písně. Mladí písně doprovodili tancem, kterého jsme se v průběhu dne ještě párkrát dočkali. Líbila se nám jejich spontánnost a hluboká modlitba. Za doprovodu hymny Blahoslavení jsme přivítali symboly SDM, kříž a ikonu Panny Marie. Nemohla chybět ani hymna Abba Otče z roku 1991 ze Světového setkání mládeže, které se konalo v polském městě Čenstochová, při té jsme se všichni spojili v jedno velké společenství. Následovala možnost modlitby u kříže, který mladým věnoval v roce 1984 papež Jan Pavel II. a ikony Panny Marie, kterou k němu přidal v roce 2004.

Symboly Světového dne mládeže

Kolem symbolů SDM se sešla mládež z celé świdnické diecéze. Nikdy jsme nebyli tak blízko kříže SDM, který daroval mládeži sv. Jan Pavel II. Zážitky z této chvíle byly velice intenzivní a zůstanou hluboko v našich srdcích. V ten den jsme si také připomínali 11. výročí úmrtí tohoto velkého muže. Byl to krásný čas kolem Kristova kříže, který je znakem milosrdenství a lásky.

Poté jsme mohli vyslechnout svědectví ze života Dobromila Makowského, které bylo velmi zajímavé i díky jeho interpretaci. Hovořil o tom proč věřit, jak věřit a říkal nám, že  se nemáme nechat strhnout trendem dnešní společnosti. Nehledět na vizáž, kolik mám liků na facebooku, řešit problémy drogami, alkoholem, ale vše svěřovat a jít spolu s Bohem, který je naším Otcem a nikdy nás nenechává samotné. Následovala pauza na jídlo, kterou jsme mohli prožít trochu jinak než ostatní. Měli jsme možnost poobědvat v krásné restauraci, a to ve společnosti Dobromila Makowského, P. Pawla a pár dalších mladých.

Po obědě byly symboly SDM průvodem přeneseny z haly na stadion, kde se konala modlitba Korunky k Božímu milosrdenství a mše svatá, kterou sloužil śwídnický biskup Ignac Dec. Po mši jsme ještě chvilku pobyli. Byli jsme na začátek koncertu skupiny Newlife, ale čas neúprosně letěl a museli jsme se vydat na cestu domů.

Na toto setkání budeme dlouho vzpomínat. Těšíme se na Dny v diecézi v zabkovickém a klodském regionu a na samotný SDM v Krakově! (Tereza Kapounová a Zdeňka Daňková)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.