Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní ministrantské setkání se blíží. Pojeďte do Želivu


Datum:

Zveme všechny, chlapce i děvčata, kteří se podílejí na liturgické službě, do želivského kláštera. Přihlaste se do 12. dubna.

Diecézní ministrantské setkání se blíží. Pojeďte do Želivu

Diecézní setkání ministrantů se v premonstrátském klášteře v Želivu uskuteční ve dnech 15. až 17. dubna. Setkání je určeno pro kluky a děvčata od 6 do 15 let a jeho cílem je umožnit ministrantům zakusit radost z křesťanského společenství, společně prožít krásu liturgie a nejen formou her si uvědomit, že všichni jsme pozváni následovat Pána Ježíše. Motto je totožné s mottem Svatého roku milosrdenství: Milosrdní jako Otec.

Pro letošní setkání platí tato akce: prvních 100 ministrantů si nemusí brát karimatku! Je nutné se přihlásit do 12. dubna 2016 na www.ministranti.bihk.cz. Účastnický poplatek je 250,- Kč na celý víkend.

Do Želiva se dostanete nejlépe autobusem z Humpolce (odjezd z Humpolce: 17.07, 18.30, 19.20). Začneme večeří, ubytování bude v pokojích nebo ve třídách. Ve 20.00 je připraven večerní program spojený s nočním pochodem k prameni vody.

Sobotní den bude ve znamení motta celého Svatého roku – Milosrdní jako Otec. Kromě katecheze s opatem Jáchymem Šimkem, která proběhne v 9.00, a dopolední stopovačky, vás čekají atrakce jako rafting, lezení či tradiční fotbal. Vrcholem setkání bude projití Svatou branou milosrdenství a mše svatá s biskupem Janem.

Nedělní mši svatou, která začne v 10.30, prožijeme společně s místními farníky. Setkání zakončí dobrý oběd. Pozor! V neděli ze Želiva nejezdí žádný spoj. Pokud by někdo potřeboval odvoz do Humpolce, prosíme, aby to uvedl v přihlášce.

Proč Želiv? Jednak proto, že v želivském klášterním kostele je otevřena Svatá brána milosrdenství, a také proto, že toto místo učí milosrdenství a odpuštění - během totalitního režimu zde bylo internováno mnoho kněží.

Věříme, že se vám v Želivu bude líbit a společné setkání vás povzbudí pro další službu ve farnosti.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.