Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mateřská škola Mateřídouška


Datum:

Mateřská škola Mateřídouška

V březnovém čísle IKD jsem informovala o vývoji vzniku Mateřské školy Mateřídouška a dnes mohu říci, že se podařil i poslední krok k realizaci: vlastní otevření. Od září 2005 začne skutečně pracovat jedno věkově smíšené oddělení Mateřské školy Mateřídouška jako součást Církevní základní školy v Hradci Králové. Počáteční provoz bude do konečné realizace stavebních úprav pouze dopolední, ale již během podzimu děti a učitelky začnou využívat pronajaté prostory vily v Hradební ulici, které patří farnosti na Pražském předměstí. Mateřská škola bude mít opravdu pěkné prostředí s vlastní zahradou.

Pro Křesťanské mateřské centrum Sedmikráska je tím úspěšně ukončena jedna část projektu Zdravá rodina - realizace mateřské školy. Završuje se tak i úsilí mnoha zúčastněných. Je namístě poděkovat zde za podporu projektu panu biskupovi Dominiku Dukovi, bývalému panu řediteli Církevní základní školy Ing. Jiřímu Horákovi, který prošlapával školce cestu přes úřady, P. Petru Boháčovi, který spolu s farností velkoryse poskytl prostory vily v Hradební ulici, ing.arch. Janu Faltovi, který neúnavně hledal možnosti optimálního umístění školky a je autorem projektu stavebních úprav, Ing. Vladimíru Dernerovi, který se ujal vlastní realizace stavebních úprav, Lence Tomášové, která s velkým nasazením připravuje vlastní práci s dětmi a v neposlední řadě i nové paní ředitelce Mgr. Haně Špatenkové, která přebrala závěrečnou fázi realizace projektu.

Na tomto místě je ještě nutné říci, že před dvěma lety KMC Sedmikráska otevřela sbírkový účet, jehož výtěžek byl určen právě na projekt Zdravá rodina (mateřská škola + mateřské centrum). Vzhledem k tomu, že nyní jeho platnost končí (MŠ je součástí CZŠ, zůstává jen vlastní mateřské centrum), je čas existenci účtu předčasně ukončit. Veškerý výtěžek sbírky věnujeme nyní (po skončení práce Klubu dětí Mateřídouška) do nového vybavení mateřského centra, které je během sedmileté existence velmi sešlé a opotřebované. Navíc dosud jsme užívali zařízení již použité.

Chci poděkovat všem dárcům, kteří našemu projektu projevili svoji důvěru a věnovali nám peníze. Budou použity ve shodě s tím, co jsme zamýšleli na jeho počátku. Navíc ke konečné částce přidáme ještě dotaci Krajského úřadu Královéhradeckého kraje na vybavení herny. Rádi tak nabídneme rodičům i dětem v novém školním roce obnovené prostředí na vyšší estetické i bezpečnostní úrovni.


Mgr. Jarmila Polanská,
předsedkyně KMC Sedmikráska


Další zprávy

Z diecéze

Zkoušky loveckých psů v diecézních lesích

Myslivci se psy předvedli krásu myslivecké kynologie v plném lesku.
Z diecéze

Senioři si užili svůj den v Hradci Králové

Zúčastnil se ho i kardinál Dominik Duka.
Česko

Národní Svatováclavská pouť

Za svatováclavskou tradicí do Staré Boleslavi...